Ημερίδα του ΣΑΝΠ με θέμα “Η πρόκληση των νέων δεδομένων-Κάνω το επόμενο βήμα”

Την Κυριακή  12  Νοεμβρίου  2023  και  ώρα  11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε, με  εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αρτοποιών, η Ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με θέμα “Η πρόκληση των νέων δεδομένων-Κάνω το επόμενο βήμα” με ομιλητή τον διακεκριμένο ανθρωποκεντρικό ομιλητή Δρ. Ιωάννη Καλογεράκη.

“Η πρόκληση των νέων δεδομένων-Κάνω το επόμενο βήμα”

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Καλογεράκη αναπτύχθηκαν στρατηγικές αύξησης των πωλήσεων και μείωσης του κόστους αλλά κυρίως η κρισιμότητα της στρατηγικής ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού. Έγινε σαφές και αποδεκτό ότι από εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα.

Ο κ. Καλογεράκης μίλησε για τις προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες, τη μετατροπή των αρτοποιών σε «αγαπημένο φούρνο της γειτονιάς» και τη δόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ επαγγελματιών και πελατών.

Επίσης, δόθηκαν πρακτικές συμβουλές ώστε όλα αυτά να μετουσιώνονται σε πράξη και καθημερινή εργασιακή κουλτούρα.

Το τρίπτυχο που θα μπορούσε κανείς να κρατήσει ως πυλώνα της ομιλίας είναι

•  Εξυπηρέτηση πελάτη

•  Εμπειρία πελάτη

•  Εργασιακή ικανοποίηση

Πώς δηλαδή θέλουμε να εκφράζεται η εταιρική μας κουλτούρα; Θέλουμε να είναι ο λόγος που μας κάνει κάθε πρωί να ξυπνάμε να πάμε στο κατάστημά μας; Η θετική εμπειρία του πελάτη λειτουργεί ως εργασιακή ικανοποίηση και αντίστροφα;

Κατά κοινή ομολογία οι συμμετέχοντες στην ημερίδα αποχώρησαν ενθουσιασμένοι και πραγματικά ενδυναμωμένοι. Πήραν πρακτικά εργαλεία για να απογειώσουν την επιχείρησή τους και να μετουσιώσουν τον ενθουσιασμό που αποκόμισαν σε μεγάλες καθημερινές νίκες.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αρτοποιούς στην Ημερίδα καθώς και τους επίσημους προσκεκλημένους.  Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το Σωματείο του Πειραιά είναι ένα σύγχρονο και διαρκώς εξελισσόμενο Σωματείο, το οποίο προσπαθεί να ενημερώνει τα μέλη του για όλα όσα αφορούν την Βιοτεχνική Αρτοποιία με συνεχείς ενημερωτικές ανακοινώσεις και να διοργανώνει Σεμινάρια που στόχο και σκοπό έχουν την εκμάθηση σύγχρονων δεξιοτήτων και τεχνικών εξυπηρέτησης, ώστε να ανταποκριθούμε πιο αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα και  τις νέες προκλήσεις της αγοράς.

Επίσης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γεώργιο Παπαμανώλη – Ντόζα που παραχώρησε την ανακαινισμένη αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά  για την πραγματοποίηση της Ημερίδας.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ συνεχάρη τον Πρόεδρο Δ. Ντούρα για την  πολύ επιτυχημένη Ημερίδα που διοργάνωσε και ενημέρωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του Σωματείου, όπως και όλων των Βιοτεχνικών Σωματείων του Πειραιά για την πραγματοποίηση τόσο σημαντικών εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να επενδύσουν στην επιμόρφωση των μελών τους.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σωματείου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΟΑΕ κ. Μ. Μούσιο, που  με σύσσωμο σχεδόν το Προεδρείο της Ομοσπονδίας τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της ΟΑΕ  απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Σωματείου για την πολύ επιτυχημένη Ημερίδα, και τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ομοσπονδία τόσο σε επίπεδο σημαντικών ενημερωτικών ανακοινώσεων όσο και κυρίως σε επίπεδο συναντήσεων με τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του κλάδου. Αναφέρθηκε επίσης  στη σημαντική  βοήθεια που προσέφερε η ΟΑΕ, με την αρωγή των  εταιρειών – συνεργατών του αρτοποιητικού κλάδου, στις επιχειρήσεις-αρτοποιεία που επλήγησαν  από τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας.

Κατόπιν ο λόγος δόθηκε στον κ. Ι. Αυγουστίδη που είναι Σύμβουλος Ενέργειας της ΟΑΕ & περιφερειακός Δ/ντής της εταιρείας  ΔΕΛΤΑ-Ενεργειακοί Σύμβουλοι, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους αρτοποιούς αναφορικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για την απόδοση της κρατικής επιδότησης που δικαιούνται, από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν υπογραφεί.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κ. Λ. Τριάντο, Δ/ντή πωλήσεων της εταιρείας ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, ο οποίος ενημέρωσε αναφορικά με τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης των επαγγελματικών περιουσιακών στοιχείων των αρτοποιών (για παράδειγμα: κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανήματα, πρώτες ύλες εμπορεύματα  κλπ).

Να σημειωθεί ότι, τόσο ο κ Ι. Αυγουστίδης όσο και ο κ. Λ. Τριάντος, μετά το πέρας της Ημερίδας, άκουσαν όλες τις ερωτήσεις που τους έγιναν και απάντησαν εξατομικευμένα σε κάθε αρτοποιό για το θέμα που αντιμετώπιζε.

Την  εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Γ. Παπαμανώλης Ντόζας,

Ο Πρόεδρος της ΟΑΕ κ. Μ. Μούσιος, η Α΄ Αντιπρόεδρος της ΟΑΕ κ. Έλ. Κουκουμέρια, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΟΑΕ κ. Πρ. Τσουκαλάς, ο Γεν. Γραμματέας της ΟΑΕ κ. Κ. Κεβρεκίδης, ο Ταμίας της ΟΑΕ κ. Αχ. Κωτούζας, ο Αν. Γεν. Γραμματέας της ΟΑΕ κ. Θ. Σίνδρος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κορινθίας κ. Ι. Βακάλογλου,

ο τ. Πρόεδρος ΣΑΝΠ & ΟΑΕ κ. Ηλ. Έξαρχος, ο τ. Πρόεδρος ΣΑΑΠΠ & ΟΑΕ  κ. Ν. Νούσιας, ο τ. Πρόεδρος ΣΑΝΠ κ. Γ. Σκέρλος, ο τ. Β΄ Αντιπρόεδρος  της ΟΑΕ & Γεν. Γραμματέας ΒΕΑ κ. Ι. Μάνος, ο Πρόεδρος του ΟΒΣΠ κ. Δ. Σαμιωτάκης.

Παρευρέθηκαν επίσης η κ. Βιλελμίνη Γεωργιλά, Δ/ντρια  της  Εφημερίδας με «Η Νέα  Εφημερίς  Αρτοποιών» και ο κ. Γ.Σ ηφοστρατουδάκης από το περιοδικό ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ-ΒΑΖ – Bakery/Pastry.

Από  τις  εταιρείες  το παρών έδωσαν:

Ο κ. Στ. Αντωνόπουλος από την εταιρεία  Δ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΒΕΕ,

Ο κ. Αν. Βενέτης  από την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΑΦΩΝ ΜΑΡΡΑ ΑΕ

Ο κ. Β.Μανιός από την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ ΑΕ

Ο κ. Βασίλης Νούσης, ο κ. Χρήστος Νούσης

και  εκπρόσωποι  των  εταιρειών MYΛOI  ΛOYΛH AE

Ο Πρόεδρος και το  Διοικητικό  Συμβούλιο θεωρούν  υποχρέωσή  τους να  ευχαριστήσουν θερμά τις εταιρείες  που με  την  ευγενική  χορηγία τους έδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, καθώς  κάλυψαν σημαντικό  μέρος  της  σημερινής  μας εκδήλωσης. Οι εταιρείες αυτές  είναι:

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ – ΡΟΔΟΥΛΑ – ΜΥΛΟΙ ΑΦΩΝ ΜΑΡΡΑ

Δ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ – ΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ

καθώς και η εταιρεία SHAPE IKE – Ι. ΣΗΦΟΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ για την επικοινωνιακή της υποστήριξη.

 

Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά