Τρίμηνη παράταση της υποχρέωσης δήλωσης αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων

Παρατείνεται για τρεις μήνες η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου: «η παράταση για ένα τρίμηνο των έκτακτων μέτρων για την εξασφάλιση της επάρκειας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων κρίνεται αναγκαία για την επισιτιστική ασφάλεια και την αποφυγή αθέμιτων εμπορικών πρακτικών».

Δήλωση αποθεμάτων υποχρεούται να υποβάλλουν επιχειρήσεις που έχουν στην κατοχή τους ποσότητες πρώτων υλών για λιπάσματα άνω των 5 τόνων σε στερεά μορφή ή άνω των χιλίων λίτρων σε υγρή μορφή.

Σε ό,τι αφορά τις ζωοτροφές και δημητριακά που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση (σιτάρι, βρώμη, καλαμπόκι κά) θα πρέπει να δηλώνονται εφόσον ξεπερνούν τους 10 τόνους.

Υποχρεωτική είναι η καταγραφή για άλευρα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση άνω των 200 κιλών, ενώ σχετικά με τα φυτικά έλαια (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο κά), αυτά θα πρέπει να καταγράφονται εφόσον υπερβαίνουν τα 100 λίτρα.

Τέλος, οι φούρνοι θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν τα αποθέματά τους σε άλευρα εφόσον ξεπερνούν τα 500 κιλά, ενώ τα σούπερ μάρκετ υποχρεούται να υποβάλλουν δηλώσεις αποθεμάτων μόνο ως προς το ηλιέλαιο.

Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά