Συγχαρτητήρια του τ. Προέδρου ΟΑΕ & ΣΑΝΠ, κ. Ηλία Έξαρχου για τη Γιορτή Ψωμιού στον Πειραιά

Τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο του ΣΑΝΠ, κ. Γ. Τσουκαλά αλλά και σε όλο το Δ.Σ εκφράζει μέσα από επιστολή του για την άρτια διοργάνωση της Γιορτής Ψωμιού, ο τ. πρόεδρος ΟΑΕ & ΣΑΝΠ, κ. Ηλίας Έξαρχος.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Έξαρχου:

Θέλω να εκφράσω τη χαρά και τη συγκίνησή μου που το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων, στο οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω ως Πρόεδρος επί σειρά ετών, αναβίωσε και πάλι τη Γιορτή Ψωμιού που είχαμε πρωτοξεκινήσει πριν είκοσι χρόνια, πρωτοπόροι και εμείς τότε σε δύσκολες εποχές, όπως αυτές που διανύει και η σημερινή Διοίκηση.

Η Γιορτή Ψωμιού στην πόλη μας που πραγματοποιήθηκε κατά το τετραήμερο 21-24 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση όπου  εκτός από τις Δημοτικές αρχές και τους επίσημους προσκεκλημένους της Διοίκησης του Σωματείου, μας τίμησαν  με την παρουσία τους  πλήθος Πειραιωτών συμπολιτών μας. Θεωρώ ότι περάσαμε στον καταναλωτή το μήνυμα για την αξία του φρέσκου ψωμιού και τη διαφορά του από το κατεψυγμένο σε διατροφικό  επίπεδο, καθώς και ότι το φρέσκο ψωμί  θα το βρει στο φούρνο της γειτονιάς του.

Κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη επιτυχία της εκδήλωσης  ήταν η επίσκεψη εκατοντάδων μαθητών από τα δημοτικά σχολεία του Πειραιά. Οι μικροί μας φίλοι που αποτελούν τη νέα γενιά, μυήθηκαν στο επάγγελμα του αρτοποιού καθώς τους δείξαμε την παρασκευή του ψωμιού, από  το άλεσμα του σιταριού ως  την παρουσία του ψωμιού στο τραπέζι μας.  Κατανόησαν τη θρεπτική αξία του ψωμιού, που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων και συνειδητοποίησαν ότι το φρέσκο ψωμί είναι απαραίτητο για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, σε μια περίοδο που διαμορφώνουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο  κ. Γ. Τσουκαλά καθώς και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου για την άρτια οργάνωση και την άψογη παρουσίαση της εκδήλωσης. Αισθάνομαι υπερήφανος που η σημερινή  Διοίκηση συνεχίζει το έργο μας με την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος και τη διαβεβαιώνω ότι σύσσωμη η τάξη των αρτοποιών  θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια στήριξης και προβολής του κλάδου μας, προκειμένου ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις , να υιοθετήσουμε νέες ιδέες και δυναμικά να κατακτήσουμε το μέλλον.

ΕΞΑΡΧΟΣ  ΗΛΙΑΣ

τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΟΑΕ & ΣΑΝΠ

Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά