Αποζημίωση για ελεύθερους επαγγελματίες

Δήλωση Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση για την 4η δέσμη μέτρων για εργαζόμενους, ανέργους, ελ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις :

Μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο και τρομακτικό φαινόμενο, αυτό της πανδημίας, που αιφνιδίασε ολόκληρο τον κόσμο, η Κυβέρνηση μας δεν έμεινε ούτε αδρανής ούτε αμήχανη. Έτσι πήραμε μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και άνεργους. Κρίσιμος παράγοντας για το επόμενο διάστημα είναι να επικρατήσει ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αλληλεγγύη και αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης ώστε όλοι μαζί να κλείσουμε το κύκλο της κρίσης και να βγούμε από αυτή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Οι 3 δέσμες μέτρων που έχουμε εξαγγείλει και υλοποιούνται αλλά και η 4η που ανακοινώνουμε σήμερα, συνιστούν ένα ολοκληρωμένο δίχτυ προστασίας που άπλωσε έγκαιρα η Κυβέρνηση συγκρατώντας τις απολύσεις, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας, δίνοντας προσωρινά εργαλεία ευελιξίας στις επιχειρήσεις που πλήττονται και φυσικά ανακουφίζοντας εργαζόμενους και εργοδότες από το βάρος των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Κοινός παρανομαστής όλων των προηγούμενων ανακουφιστικών μέτρων είναι η ρήτρα διατήρησης θέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά