loader image

Συνταγή για ψωμί χωριάτικο (αγιορείτικο)

Σεπ 1, 2011 | Συνταγές

 

Υλικά

10kg Χωριάτικο αλεύρι

1,5kg Προζύμι υγρό

200γρ Αλάτι

2kg Προζύμη σε ζύμη

Νερό όσο χρειαστεί(παγωμένο)

300-350γρ Mαγιά

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε για 20 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 3 ώρες

Αφού ξεξουραστεί την τεμαχίζουμε στα επιθυμητά βάρη

Τοποθετούμε το ψωμί σε θερμό χώρο και όταν είναι έτοιμο το φουρνίζουμε στους 230 βαθμους για 45 λεπτά περίπου

 

Blog

Τελευταία Νέα:

Αυτόλυση

Αυτόλυση

Η αυτόλυση είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και απλή διεργασία, η οποία κρύβει πίσω της ένας πολύπλοκο μηχανισμό. Είναι ουσιαστικά ένας τρόπος να...