loader image

Γενική Συνέλευση του Σωματείου Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων

Μάι 19, 2025 | Ενημέρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 14 Μαϊου 2025 και ώρα 17.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Καραϊσκου 111, 3ος όροφος, με τα παρακάτω θέματα :

1. Εκλογή Τετραμελούς Προεδρείου
2. Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός & Ισολογισμός λήξαντος έτους 2024
3. ΄Εκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής επί του ενεργηθέντος ελέγχου για το έτος 2024
4. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2025
5. Ενημερώσεις – Συζητήσεις επί επαγγελματικών θεμάτων
6.΄Εγκριση Διοικητικού – Οικονομικού Απολογισμού 2024 & Έκθεσης Eλεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2024
7. Προτάσεις – Επερωτήσεις
8. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΑΝΠ & LESAFFRE ΕΛΛΑΣ με θέμα : “Το μέλλον του Φούρνου της Γειτονιάς μέσα από τα μάτια της Νέας Γενιάς

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης αποτέλεσαν οι κ.κ. Χρήστος Σιούλης -Πρόεδρος, Ανδρέας Δράγαζης – Αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Στόλης – Γενικός Γραμματέας και Παύλος Έξαρχος – Ψηφολέκτης.

O νέος Πρόεδρος του ΒΕΠ κ.Γιάννης Μαστρονικόλας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους : “ Καλωσορίσατε στη σημερινή εκδήλωση, που γίνεται σε συνεργασία με μια πολύ γνωστή και σοβαρή εταιρεία και χαίρομαι για τη συμμετοχή σας. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Πρόεδρο του Σωματείου κ.Ντούρα που επέλεξε τον χώρο του Επιμελητηρίου και εύχομαι να έχουμε και μια μελλοντική συνεργασία, σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας. Περιμένουμε να κάνουμε και νέες δράσεις μαζί με τους αρτοποιούς, η πόρτα του Επιμελητηρίου είναι ανοιχτή, να ακούσουμε τις προτάσεις σας και να συμπορευθούμε για ένα καλύτερο μέλλον των κλάδων μας.”

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ΣΑΝΠ κ.Δημήτριος Ντούρας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους : “Αγαπητοί Συνάδελφοι, σας καλωσορίζω και γω και χαίρομαι που βλέπω πρόσωπα γνωστά από τον χώρο μας και ελπίζω – μετά την ολοκλήρωση της Γενικής μας Συνέλευση – το Σεμινάριο που θα ακολουθήσει να μας προβληματίσει και να μας δώσει γνώση γι αυτά που πρόκειται να έλθουν. “

 

Στη συνέχεια, και αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της Γενικής συνέλευσης, ο κ.Πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της επιδότησης ρεύματος στα αρτοποιεία, όπου έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα και ισχύει για την περίοδο από 1 Δεκεμβρίου 2014 – 28 Φεβρουαρίου 2025. Η επιδότηση ανέρχεται στα 0,04 λεπτά/kw και εξαιρούνται : αφενός οι επιχειρήσεις που έχουν προβεί σε ρευματοκλοπή και αφετέρου οι επιχειρήσεις που έχουν σταθερό τιμολόγιο. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της υποχρεωτικής ασφάλισης των αρτοποιείων από 1η Ιουνίου 2025 και με ετήσιο τζίρο από 500.000 ευρώ και πάνω. Έχει ακουστεί ότι μέχρι τέλους του έτους ο ετήσιος τζίρος θα κατέβει ωσότου μηδενιστεί, οπότε και θα μας αφορά όλους. Η Ομοσπονδία έχει έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία Ευρώπη Ασφαλιστική που έχει βγάλει πρόγραμμα μόνο για αρτοποιεία και είναι η οικονομικότερη της αγοράς. Μπορείτε να το ελέγξετε, να πάρετε και άλλες προσφορές και βέβαια να κάνετε ότι σας συμφέρει.

Τέλος, ολοκληρώνοντας ο κ. Πρόεδρος είπε : “ Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Lesaffre Ελλάς για την βοήθεια στην διοργάνωση του Σεμιναρίου καθώς και τους ομιλητές τον κ.K. Βαθιώτη & την κ.Γ.Ζάχου, που θα μας ενημερώσουν για αυτό που θα βρούμε μπροστά μας, για τη νέα γενιά. Από έρευνες που έχουν γίνει, οι πιο ώριμες ηλικίες έρχονται στα μαγαζιά μας σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Στην μέση ηλικία το ποσοστό που μας επισκέπτεται είναι απλά ικανοποητικό. Εκεί που έχουμε σοβαρό πρόβλημα είναι στη νέα γενιά. Πρέπι να σκεφτούμε γιατί δεν μας επισκέπτονται και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε για να τους κερδίσουμε. Αυτά από μένα, ακολούθως η γνώση και ο προβληματισμός γύρω από αυτό το θέμα θα έρθουν από τον κ. Κ.Βαθιώτη και την κ. Γ.Ζάχου. Σας ευχαριστώ πολύ όλους εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση του Σωματείου.”

Ακολούθως ξεκίνησε το Σεμινάριο με θέμα : “ Το μέλλον του Φούρνου της Γειτονιάς μέσα από τα μάτια της Νέας Γενιάς “, όπου οι εισηγητές κ.Κ.Βαθιώτης & κ.Γ.Ζάχου με απλό, μεστό λόγο καθώς και εξαιρετικά παραδείγματα από την έρευνα που έχουν υλοποιήσει, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, χαρίζοντας τους γνώση και τροφή για σκέψη αναφορικά με την αναγκαία προσαρμογή του Φούρνου της Γειτονιάς στις σύγχρονες τάσεις και τις καταναλωτικές συνήθειες της Νέας Γενιάς, των νέων καταναλωτών.

Αφού ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο, η εταιρεία Lesaffre ΕΛΛΑΣ προσέφερε εκλεκτά εδέσματα σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Blog

Τελευταία Νέα:

Φυσικό Προζύμι

Φυσικό Προζύμι

Το προζύμι -γνωστό και ως «μάνα»- είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένας μύκητας, μία μονοκύτταρη μορφή ζωής που αφομοιώνει τα...