Εκτέλεση
• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
• Σε ένα μπολ βάζετε τις ελιές και τη φέτα και αφήνετε στην άκρη.
• Κόβετε κατά μήκος στη μέση τα κρεμμύδια και το κάθε μισό το κόβετε σε λεπτές κάθετες φέτες.
• Βάζετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κρεμμύδια με μία πρέζα ζάχαρη.
• Αρχίζετε να καραμελώνετε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συχνά με μία κουτάλα μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα, όχι όμως να καούν.
• Αφού ετοιμαστούν, τα ρίχνετε στο μπολ με τις ελιές.
• Προσθέτετε και το ξερό θυμάρι και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
• Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τα 2 αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και ½ κ.γ. αλάτι.
• Τα ανακατεύετε και ανοίγετε μία τρύπα στη μέση για να τοποθετήσετε τα υγρά.
• Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και αφού τα ανακατέψετε όλα μαζί , ρίχετε και το μείγμα με τις ελιές.
• Ανακατεύετε καλά. Μη φοβηθείτε αν δείτε ότι η ζύμη είναι αρκετά υγρή.
• Αλείφετε με λάδι την επιφάνεια ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 30 εκ. και απλώνετε μέσα το μείγμα.
• Ισιώνετε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και πασπαλίζετε με σουσάμι.
• Ψήνετε για 35-40 λεπτά.
• Μόλις ψηθεί , αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε λίγο να ξεκουραστεί το ψωμί για 5 λεπτά και το γυρίζετε πάνω σε μία σχάρα. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.