Νέα

Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που τρώμε!

26755681_shutterstock_399965785.limghandler

Τρώτε γρήγορα; Είστε δοτικοί!Δεν αντέχετε η μια τροφή να ακουμπά την άλλη; Ε, τότε θέλετε τα πράγματα να γίνονται με τον δικό σας τρόπο. Οκτώ συν μία διατροφικές συνήθειες αποκαλύπτουν στοιχεία του χαρακτήρα σας. Συχνά λέμε ότι «είμαστε αυτό που τρώμε». Φαίνεται όμως ότι ο τρόπος που τρώμε αφήνει και κάποια ίχνη για τον τρόπο που [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Ρεπορτάζ για τον παραδοσιακό φούρνος της γειτονιάς!

alpha_reportaz

  Με ειδικό σήμα εφοδιάζονται τα αρτοποιεία της γειτονίας για να ενημερώνουν τους καταναλωτές ότι το ψωμί τους είναι ολόφρεσκο. Με σύνθημα ”Εδώ ζυμώνεται, εδώ ψήνεται”, οι φούρνοι διαφημίζουν το ψωμί τους καταγγέλλοντας ότι εταιρείες πωλούν κατεψυγμένη ζύμη έως και δύο ετών. Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που κάλυψε το κανάλι [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Tiramisu – Η Ιστορία του και η συνταγή

tiramisu

Τιραμισού, η τολμηρή λιχουδιά που έχει κατακτήσει τον κόσμο, στα ιταλικά σημαίνει “ανέβασέ με ψηλά”. Το όνομά της υποδηλώνει ξεκάθαρα την υψηλή περιετικότητά της σε ενέργεια και την καφεΐνη του ισχυρού espresso, που μόνο χαρούμενους και ζωντανούς μπορεί να μας κρατήσει. Η καινοτομία του τιραμισού, δεν εντοπίζεται στην επίστρωση αλλά στο συνδυασμό της σοκολάτας με [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Γνωρίζοντας τον γλυκό Γλυκάνισο

6346347383

Ένα βότανο, υπερ- όπλο της καλής υγείας. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στη ζαχαροπλαστική δίνοντας μια ιδιαίτερη νότα στα γλυκά, αλλά επίσης έχει γίνει διάσημος, δίνοντας το άρωμά του στο αγαπημένο μας, ούζο και το τσίπουρο. Ο γλυκάνισος (pimpinella anisum) ανήκει στην οικογένεια Umbelliferae. Η σπορά του γίνεται σε ξηρό, θερμό και ελαφρύ χώμα στις αρχές του [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Γιορτή Ψωμιού 2016!

Afiseta_29x43

  Τα  Σωματείο Αρτοποιών Ν.Πειραιώς με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου  διοργάνωσαν την 1η Γιορτή Ψωμιού στο Άλσος  Περιστερίου στις 24 – 26 Σεπτεμβρίου  2016. Από το  Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου  μέχρι και  το βράδυ της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, είχαν στηθεί πλήρως εξοπλισμένοι φούρνοι όπου έμπειροι αρτοποιοί ζύμωναν, [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Κριθαρένιο ψωμί με πετιμέζι και γλυκάνισο

psomi

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά…και ο μούστος και το πετιμέζι, έχουν την τιμητική τους! Σήμερα σας χαρίζουμε μια πολύ ωραία συνταγή για να αξιοποιήσουμε άλλη μια φορά τα προϊόντα της εποχής!Ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό ψωμί γεμάτο αρώματα. Ό,τι καλύτερο για το τραπέζι του πρωινού με βούτυρο και μέλι ή την καλύτερή σας μαρμελάδα. [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »
Σελίδα 4 από 9« Πρώτη...23456...Τελευταία »