loader image

Συνταγή για ζουμερή πορτοκαλόπιτα.

Οκτ 14, 2016 | Συνταγές

Ένα γλυκό νόστιμο και υγιεινό με βασικό υλικό τον μεγάλο πρωταγωνιστή της εποχής: Το πορτοκάλι. Η συγκεκριμένη συνταγή υπόσχεται ένα αποτέλεσμα ζουμερό και απόλυτα λαχταριστό!

 

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 γραμμάρια βούτυρο Soft σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 πορτοκάλια (το χυμό τους και ξύσμα από 2)
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη (600 γρ. για το σιρόπι και 200 γρ για το γλυκό)
  • 3 αβγά
  • 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 λεμόνια και το ξύσμα
  • 500-600 ml νερό

 

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα φύλλα από το ψυγείο 1 ώρα περίπου νωρίτερα από την ώρα που θέλουμε να φτιάξουμε το γλυκό.

Τα ανοίγουμε ένα – ένα σε καθαρό πάγκο και τα αφήνουμε να «στεγνώσουν».

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με 200 γρ. ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το χυμό από δυόμισι πορτοκάλια, ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεμένο στον χυμό πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε το εμίγμα καλά με σπάτουλα

Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας .

Με ένα ψαλίδι κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φύλλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του ταψιού.

Περιμένουμε 5-10 λεπτά να μουλιάσουν τα φύλλα και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα το γλυκό μας.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βράζουμε για 8 λεπτά περίπου 600 γρ ζάχαρη και 600ml. νερό, το χυμό από ενάμισι πορτοκάλι, και ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι.

Περιχύνουμε το γλυκό μας με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

 

Καλή σας επιτυχία..και καλή απόλαυση!

Blog

Τελευταία Νέα:

Αυτόλυση

Αυτόλυση

Η αυτόλυση είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και απλή διεργασία, η οποία κρύβει πίσω της ένας πολύπλοκο μηχανισμό. Είναι ουσιαστικά ένας τρόπος να...