Γιορτή Ψωμιού 2016!
Τα Σωματείο Αρτοποιών Ν.Πειραιώς με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου ...
Κριθαρένιο ψωμί με πετιμέζι και γλυκάνισο
Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά...και ο μούστος και το πετιμέζι, έχουν την τιμητική τους! Σήμερα σας χαρίζουμε μια πολύ ωραία συνταγή για να...
Πολίτικο Κιουνεφέ
Η πολίτικη κουζίνα έχει «σημαδέψει» όλους μας είτε μέσα από ταινίες, όπως η Πολίτικη Κουζίνα, είτε από την παραδοσιακή φιγούρα του βιβλίου της...
Ελιόψωμο ολικής άλεσης
Σε καλοκαιρινό κλίμα...με ανεβασμένη διάθεση και όρεξη, σας χαρίζουμε μία πολύ εύκολη και λαχταριστή συνταγή για όλες τις ώρες! Υγιεινό,...
Ψωμί: ποιό είναι πιο κατάλληλο για τα παιδιά;
Μάθετε ποιο είναι το καταλληλότερο ψωμί για την διατροφή των παιδιών! Το ψωμί είναι το κατ' εξοχήν παγκόσμιο προϊόν διατροφής. Διαχρονικό, διατοπικό...
Υγιεινά σνακ στην παραλία…!
Η θάλασσα «ανοίγει» την όρεξη. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να πάρουμε μια μια τις ταβέρνες ούτε να πηγαίνουμε στο μπαρ και ν 'αρχίσουμε τα...
Λαχταριστά Cinnamon rolls
…μυρωδάτα, ζεστά η κρύα, με σοκολάτα ή κρέμα...μια λιχουδιά που δεν θα αφήνει κανένα ασυγκίνητο! Σας δίνουμε την συνταγή για τα πιο αφράτα ρολλάκια...
9 απορίες για τα αυγά
Είναι φίλος ή εχθρός της υγείας μας; Είναι θρεπτικό ή βλαβερό; Πόσα επιτρέπεται να τρώμε την ημέρα; Τελικά τι ισχύει για τα αυγά; Το Πάσχα έχουν την...
Γνωρίζοντας το μαχλέπι
Το μαχλέπι, γνωστό και ως μαχλάμπ ή μαχλεμπί, είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό, που προέρχεται από το κουκούτσια μιας άγριας κερασιάς. Η κερασιά...
Croque madame & Croque monsieur
H νέα μόδα του brunch, είναι πλεόν γεγονός και έχει διαδοθεί σε όλες τις καφετέριες και bistro της Αθήνας! Από τις πιο κλασικές και δημοφιλείς...
Σμυρνέϊκα πασχαλινά κουλουράκια
Παραδοσιακά η Μεγάλη Πέμπτη ανήκει στο βάψιμο των κόκκινων αυγών, αλλά και στην ετοιμασία των λαμπριάτικων εδεσμάτων. Το σπίτι γεμίζει από μυρωδιές...
Η νοστιμιά του Λάζαρου…
Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωνουν ανήμερα το πρωί του Σαββάτου ειδικά κουλουράκια, τα οποία τα ονομάζουν «Λαζαράκια», «Λαζάρηδες» ή...
Χαλβάς: Το γλύκισμα με τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία!
Μια αναδρομή στην ιστορία του χαλβά μας δείχνει πως είναι γλύκισμα πολλών αιώνων. Συναντάται πρώτη φορά στο μεσαίωνα. Με το πέρασμα των χρόνων θα...
Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016», που έλαβε χώρα στις 5 και 6 Μαρτίου στο στάδιο TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο.
Εντός του 2ήμερου κύκλου των εκδηλώσεων του Πανοράματος, έγινε και η βράβευση του Σωματείου μας, τιμώντας όλους τους Ηπειρώτες φουρναραίους για την διαχρονική και σημαντική προσφορά τους, ως πρεσβευτές της «Ηπειρωτικής κληρονομιάς» στην αποδημία.
Tαραμάς, ο συνοδός της λαγάνας!
Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά μερικά από τα πιο νόστιμα πράγματα της ελληνικής κουζίνας κατά παράδοση, τα τρώμε μόνο λίγες μέρες το χρόνο....
Το ψωμί…σε βάθος 8.000 χρόνων!
Το ψωμί είναι – εδώ και χιλιάδες χρόνια – «ζυμωμένο» με την ιστορία του ανθρώπου: με την τροφή του, την επιβίωσή του, τη θρησκευτική του λατρεία,...
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2016
Tην Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 13.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ» στην Ακτή Μικρολίμανου στον Πειραιά, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου.
Αφιέρωμα στους “φουρναραίους”
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, αποφάσισε φέτος να αφιερώσει την καθιερομένη «Πίτα του Ηπειρώτη» σε ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα της Ηπειρώτικης αποδημίας διαχρονικά, στους φουρναραίους – αρτοποιούς και αρτεργάτες.