Ρόδι: Ο καρπός της ζωής και της καλοτυχίας
Σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας, το ρόδι είναι πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν υγεία και ευεξία, αρκεί να ξέρετε τον τρόπο με...
Το παραδοσιακό Χριστόψωμο
Τα Χριστούγεννα έρχονται, και εκτός από γιορτή αγάπης, είναι και γιορτή γεύσεων και, κυρίως, γλυκών. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες είναι οι κλασικές...
Σοκολάτα, η τροφή των θεών
Η βελούδινη υφή, η ξεχωριστή γεύση, το υπέροχο άρωμά της… Η λαχταριστή σοκολάτα ή αλλιώς «τροφή των θεών» είναι πειρασμός για όλους....
Γιορτή Αγίου Δημητρίου 2015.
Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και επισημότητα η ετήσια εορταστική εκδήλωση προς τιμή του...
Κάστανο: ο φίλος του χειμώνα
Το κάστανο είναι ένας μοναδικός, αμυλούχος γλυκός καρπός με εξαιρετική γεύση και πλούσιο άρωμα, υψηλής θρεπτικής αξίας, τον οποίο μπορούμε να...
Πώς θα απολαμβάνουμε το ψωμί και στην δίαιτα…
Τι είναι αυτό που σκέφτόμαστε οτι πρέπει να μειώσουμε πρώτα όταν θέλουμε να κάνουμε δίαιτα; Το ψωμί! Ακούμε, μας λένε, ξέρουμε πως το ψωμί παχαίνει...
Ζωή γλυκειά…με πετιμέζι!
Πετιμέζι, συμπύκνωμα μούστου από σταφύλια, γλυκαντικό γνωστό από την αρχαιότητα, φημισμένο για τις θρεπτικές του ιδιότητες, εξαιρετικό...
Μουσταλευρία, η ντίβα του Σεπτέμβρη
O παραδοσιακός τρύγος δεν ήταν μόνο "πόλεμος", σύμφωνα με την παροιμία, ήταν και μια μέρα αλληλουχίας κουραστικών, αλλά ευχάριστων γεγονότων. Όχι...
Μίλα μου για σύκα..!
Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο που μας συνοδεύει πάντα στα μπάνια μας και τις διακοπές μας, το σύκο, εκτός από γευστικό είναι και άκρως ωφέλιμο για...
Καρπουζόπιτα ή Καρπουζένια
Η καρπουζόπιτα ή καρπουζένια είναι μια κατ’ εξοχήν νησιώτικη και περισσότερο Κυκλαδίτικη πίτα. H Φολέγανδρος, η Κίμωλος και η Μήλος είναι σίγουρα...
ΦΕΚ για τις αλλαγές στο ΦΠΑ (ΦΕΚ 80Α’ 16-7-2015)
Κατεβάστε το ΦΕΚ για τις αλλαγές στο ΦΠΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Φ.Π.Α
ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΦΕ ΣΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας υπενθυμίζουμε ότι στα αρτοποιεία επιτρέπεται η παρασκευή και πώληση καφέ σε διερχόμενους πελάτες, σύμφωνα με το άρθρο 1...
Στέβια, η νέα Ζάχαρη!
Το όνομα της έχει φέρει τα πάνω κάτω.. O λόγος για την στέβια, την νέα γλυκαντική ουσία, που η φήμη της εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς καθώς αλλάζει...
Κινόα, ένας Πρωτεϊνούχος Σπόρος
Η κινόα, αρκετά διαδεδομένη σήμερα στους καταναλωτές, δεν αποτελεί πλέον μια «γκουρμέ» εναλλακτική, αλλά μια επιλογή για μια ισορροπημένη και πλήρη...
Πώς θα συντηρούμε σωστά τα τρόφιμα;
Η επεξεργασία των τροφίμων είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος, αφού ο πρωτόγονος άνθρωπος, εκτός από την εξεύρεση της τροφής του, φρόντιζε επιμελώς...
Όλη η αλήθεια για το ψωμί από αλεύρι ζέας.
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι φούρνοι παράγουν ψωμί, παξιμάδια, κουλούρια, ακόμα και ζυμαρικά από αλεύρι ζέας. Πρόκειται για ένα από τα...
Γιατί ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς;
Μεγάλο πλήγμα έχουν δεχθεί οι περίπου 14.000 αρτοποιοί της χώρας αλλά και οι 160.000 συνολικά εργαζόμενοι στον κλάδο στην χώρα μας, έπειτα από την...
Το έθιμο των κόκκινων αυγών.
Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη,προχριστιανικό συμβόλο της ζωής, ενισχυμένο με τον συμβολισμό...