Το ΣΑΝΠ διοργανώνει Γιορτή Ψωμιού
Το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει Γιορτή Ψωμιού από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Κανάρη, στο...
Χαρούπι: Η τροφή του Αη Γιάννη του βαπτιστή
Η χαρουπιά (Ceratonia siliqua – Κερατονία η έλλοβος) είναι αειθαλές δέντρο με ύψος που μπορεί να φτάσει τα 10-18 μέτρα. Φύεται σε όλες τις χώρες της...
Προϊόντα ζύμης
Τα προϊόντα ζύμης είναι κάτι που οι καταναλωτές αγαπούν ιδιαίτερα καθώς, μετά τις πωλήσεις ψωμιού, χαίρουν της προτιμήσεως των περισσότερων. Λόγω...
Οι πρωτεΐνες των αλεύρων & ο ρόλος τους στην αρτοποίηση
Οι πρωτεΐνες είναι βασικά δομικά συστατικά των κυττάρων. Είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ανάπλαση των ιστών του σώματος. Είναι μείζονα...
Νέος ΦΕΚ για προϊόντα που εμπίπτουν στο συντελεστή ΦΠΑ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, από 20 Μαΐου 2019 θα ισχύσει η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντων και αγαθών. Η...
Οι μικροβιολογικοί κίνδυνοι στο παγωτό
Το παγωτό είναι ένα παγωμένο επιδόρπιο με βάση το γάλα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά και του ουδέτερου pH αποτελεί καλό...
Τσουρέκι, το γλυκό ψωμί των εορτών
Το όνομα του τσουρεκιού προέρχεται από την ασιατική λέξη «corek» που σημαίνει ψωμί με ζύμη ανεβατή, με χρήση δηλαδή μαγιάς ή προζύμης. Οι Έλληνες το...
Εντατικοποίηση ελέγχων για χρήση νοθευμένου πετρελαίου από καταστήματα
Έλεγχοι για τη χρήση νοθευμένου πετρελαίου κίνησης από καταστήματα πραγματοποιούνται από τα αρμόδια όργανα. Για το λόγο αυτό σας υπενθυμίζουμε όταν...
Υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων ΛΑΕΚ
Αγαπητοί Συνάδελφοι, Το Σωματείο μας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του με σκοπό να καταρτίσει τα μέλη του και στην προσπάθειά του να τα βοηθήσει να...
Νέα υπουργική απόφαση για ουσίες που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες σε μη προσυσκευασμένα τρόφιμα
Παροχή πληροφοριών σχετικά με την παρουσία ουσιών ή προϊόντων που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες σε μη προσυσκευασμένα τρόφιμα. Διαβάστε αναλυτικά...
Η λαγάνα και η ιστορία της
Ως Βιοτέχνες Αρτοποιοί την Καθαρά Δευτέρα έχουμε την τιμητική μας, καθώς θα ζυμώσουμε και θα ψήσουμε την παραδοσιακή μας Λαγάνα. Καλό θα ήταν λοιπόν...
ΣΑΝΠ: Χοροεσπερίδα και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2019
Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 21.30 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων “Belvedere“, η ετήσια χοροεσπερίδα του...
Το ψωμί σίκαλη και τα διατροφικά του πλεονεκτήματα
Στο σάντουιτς του πρωινού, στο σνακ του γραφείου, στο απογευματινό σας γεύμα, δοκιμάστε λίγο ψωμί σίκαλης. Ο λόγος; Σύμφωνα με σουηδούς...
Mείωση της ζάχαρης και του νατρίου: Ισχυρές τάσεις στην αρτοποιία
H αρτοποιία είναι ένας τεράστιος και συνεχώς εξελισσόμενος τομέας τροφίμων. Από το πρωινό μέχρι τα σνακ και τα σάντουιτς, ο κλάδος της...
Η βρώμη στο επίκεντρο της σύγχρονης διατροφής
Η βρώμη είναι ένα δημητριακό που ανήκει στη φυλή Aveneae και ειδικότερα στο γένος Αvena. Απ’ όλα τα είδη, σήμερα καλλιεργείται κυρίως το Αvena...
Ετήσια εορταστική εκδήλωση από τo Σωματείο Αρτοποιών Πειραιά
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και επισημότητα η ετήσια εορταστική εκδήλωση προς τιμή του...
Ασφαλής χειρισμός υλικών για την παραγωγή εορταστικών γλυκισμάτων
Την περίοδο των εορτών, με τα τόσα γλυκίσματα που θα παραχθούν, ένα από τα βασικά μυστικά επιτυχίας που πρέπει να προσέξει ο ζαχαροπλάστης...
Ετήσια εορταστική εκδήλωση από τo Σωματείο Αρτοποιών Πειραιά
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και επισημότητα η ετήσια εορταστική εκδήλωση προς τιμή του...