Εκδήλωση προς τιμή του Αγίου Δημητρίου – Νοέμβριος 2017

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και επισημότητα η ετήσια εορταστική εκδήλωση προς τιμή του Αγίου Δημητρίου, προστάτη του Σωματείου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά τελέσθηκε αρτοκλασία, όπου Αρτοποιοί με τις οικογένειές τους, Φίλοι και Συνεργάτες της τάξης, παρακολούθησαν την τελετή και μετά το πέρας της αρτοκλασίας ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο ΅Birra – Birra΅ στην περιοχή Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Βουλευτής ΝΔ-Β΄ Πειραιά κ.Ι.Τραγάκης, ο Βουλευτής ΝΔ-Α΄Πειραιά κ.Κ.Κατσαφάδος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γ.Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ.Αλ.Αργουδέλης,

Ο Πρόεδρος της ΟΑΕ κ.Μ.Μούσιος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Αιγίου κ.Αρ.Τηλιγάδας – ο Γεν.Γραμματέας κ.Θεοδωρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος καθώς και Ταμίας της ΟΑΕ κ. Ανδ.Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος Συντεχνίας Αρτοποιών Ιωαννίνων κ.Θ.Σίνδρος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κορίνθου κ.Ι.Βακάλογλου & ο Αντιπρόεδρος κ.Ι.Γκιώνης, ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας κ.Απ.Μυλωνάς, ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ κ.Χ.Μάνος και ο Γεν.Γραμματέα κ.Γρ.Στράτης, ο Γ΄Αντιπρόεδρος της ΟΑΕ κ.Π.Ράπτης, ο τ.Πρόεδρος ΣΑΝΠ & ΟΑΕ κ.Ηλ.Έξαρχος, ο τ.Πρόεδρος ΣΑΝΠ κ.Γ.Καλαμπόκας, ο τ.Πρόεδρος ΣΑΑΠΠ & ΟΑΕ κ.Ν.Νούσιας, ο τ.Γεν.Γραμματέας ΣΑΝΠ κ.Χ.Πάντος, ο κ.Ι.Μάνος τ.Αντιπρόεδρος ΟΑΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζαχ/στών Πειραιά κ.Ευθ.Βασιλείου, ο τ.Δ/ντής Δ/νσης Ανάπτυξης της Νομαρχίας Πειραιά κ.Ρ.Λειβαδάρος,

Παρευρέθησαν επίσης η κ.Π.Καράμπελα, Δ/ντρια του Περιοδικού ΅Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική΅ και ο κ.Γ.Σηφοστρατουδάκης, Δ/ντής στο περιοδικό ΅ Ο Αρτοποιός και η δουλειά του΅.

Από τις εταιρείες μας τίμησαν με την παρουσία τους :

Ο κ.Στ.Αντωνόπουλος από την εταιρεία Δ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ,

Οι κ.Δ.Δρακουλάκης & κ.Λύκουρας από την εταιρεία Δ.ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΑΒΕΤΕ

Ο κ.Γ.Κατσάρης από την εταιρεία ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ Ι.ΚΑΤΣΑΡΗ ΑΕ

Ο κ.Αν.Βενέτης από την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΜΑΡΡΑ ΑΕ

Ο κ.Κ.Γιαννακούρης από την εταιρεία Κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗ & ΣΙΑ ΕΕ

Ο κ.Β.Νούσης από την εταιρεία ΝΟΒΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΟΥΣΗΣ

Ο κ.Χρ.Νούσης από την εταιρεία ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΟΥΣΗΣ

και εκπρόσωποι των εταιρειών ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΕΕ, MYΛOI ΛOYΛH AE, ΣΤ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ.Γεώργιος Τσουκαλάς απηύθυνε χαιρετισμό, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους :

΅Κύριοι Βουλευτές, Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε της ΟΑΕ, Κύριοι Πρόεδροι των φίλων Σωματείων,

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί Συνεργάτες

Κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζω στην ετήσια γιορτή του Σωματείου μας που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο, προστάτη του Σωματείου. Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνάει ο κλάδος μας, και όχι μόνο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καταβάλλει προσπάθειες να διοργανώνει εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να προωθούν την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των Αρτοποιών καθώς και τις σχέσεις μεταξύ Αρτοποιών και Συνεργατών που πάντα στηρίζουν τα Σωματεία και τον κλάδο γενικότερα.

Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπάρχει προσέλευση των Αρτοποιών του Πειραιά με τις οικογένειές τους, που έτσι δείχνουν ότι εκτιμούν την προσπάθειά μας και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας έχοντας πάντα ως στόχο να προστατεύουμε τα συμφέροντα του κλάδου μας. Εξάλλου μόνο όταν είμαστε ενωμένοι σαν μια οικογένεια και λειτουργούμε συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, λοιπόν θα πρέπει να υπάρχει σε όλα τα Σωματεία για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας και να αναχαιτίσουμε τις συνεχείς επιδρομές που δεχόμαστε.

Σήμερα όμως είναι μέρα γιορτινή, δεν θέλω να βαρύνουμε το κλίμα με τα προβλήματά μας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά στους φίλους Προέδρους από την επαρχία και να τους ευχαριστήσω θερμά που κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα αυθημερόν, ήρθαν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Εύχομαι ο προστάτης Άγιος Δημήτριος να μας φωτίσει και να μας δώσει δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία, ευημερία και επαγγελματική επιτυχία΅

Στη συνέχεια ο κ.Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΟΑΕ κ.Μιχάλη Μούσιο που μας τίμησε με την παρουσία του και του ζήτησε να απευθύνει ένα χαιρετισμό.

Ο Πρόεδρος της ΟΑΕ κ.Μ.Μούσιος απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους λέγοντας :

΅Αγαπητέ Πρόεδρε, Κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου,

Κυρίες και κύριοι,

Είναι δική μου τιμή και μεγάλη χαρά γιατί είμαι ανάμεσα σε φίλους, είμαι ανάμεσα σε Συναδέλφους. Είναι η μοναδική φορά που δεν θα αναφερθώ σε θέματα του κλάδου και αυτό γιατί πριν από ένα μήνα στο Συνέδριο στα Γιάννενα είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε και να τα συζητήσουμε προς κάθε κατεύθυνση. Είμαστε όλοι θα πω έτσι χορτασμένοι από αυτές τις κουβέντες, είμαστε χορτασμένοι από τις κουβέντες αλλά έχουμε και υπομονή για να δούμε τις εξελίξεις.

Θα αναφερθώ σε αυτό που αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος, στην ενότητα του κλάδου σε αυτές τις εκδηλώσεις που μας δίνεται η ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε και λίγο από την ανάποδη πλευρά. Γιατί πολλοί από μας λένε, τι έκαναν εκείνοι, γιατί υπάρχουν τα Σωματεία, γιατί υπάρχουν τα Επιμελητήρια. Να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν και να σκεφτούμε στο χώρο το δικό μας, αν δεν υπήρχαν τα Σωματεία αν δεν υπήρχε η Ομοσπονδία, σήμερα δεν θα υπήρχε κλάδος. Με την έννοια ότι θα είχαν ισοπεδωθεί τα πάντα, είμαστε ο μοναδικός κλάδος στην Ευρώπη που κρατάμε ακόμη και έχουμε αρτοποιητική νομοθεσία, που καθορίζει τις λεπτομέρειες της δουλειάς μας. Αυτό που έχει σημασία είναι η ενότητα. Θα ήθελα με την ευκαιρία της εκδήλωσης και της αρτοκλασίας που έγινε, ο Άγιος Δημήτριος να δώσει φώτιση σε ορισμένους αρτοποιούς που κινούνται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο διασπαστικά. Έχω όμως υπομονή, όχι για μένα αλλά για τον κλάδο, έχω υπομονή για αυτό που αγαπώ, για αυτό που ζω, για αυτό που υπάρχω. Γιατί αυτός ο κλάδος, αυτή η δουλειά με κράτησε όλα αυτά τα χρόνια, μεγάλωσε και ανέθρεψε την οικογένειά μου, όπως συμβαίνει με όλους μας. Έχουμε την ευθύνη και την τύχη αυτού του κλάδου σήμερα. Ας τους φωτίσει ο Θεός και ο Άγιος Δημήτριος τουλάχιστον να μην σταθούν εμπόδιο σε αυτό που θέλουν οι περισσότεροι αρτοποιοί.

Χρόνια πολλά σε όλους και να είστε καλά, με υγεία. ΅

Μετά το πέρας των ομιλιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος Δημητρίου Ντάκα, παλαιό συνδικαλιστικό στέλεχος του Σωματείου Αρτοποιών Ν.Πειραιώς που προσέφερε επί σειρά ετών τις υπηρεσίες του στον κλάδο των Αρτοποιών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ως Γεν.Γραμματέας και ως Πρόεδρος του Σωματείου.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστούν θερμά την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΜΑΡΡΑ ΑΕ για την ευγενική χορηγία με την οποία κάλυψε μέρος της σημερινής μας εκδήλωσης.

AΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά