1η Γιορτή Ψωμιού 2016.

Από το Σωματείο Αρτοποιών Ν.Πειραιώς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Τα  Σωματείο Αρτοποιών Ν.Πειραιώς με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου  διοργάνωσαν την 1η Γιορτή Ψωμιού στο Άλσος  Περιστερίου στις 24 – 26 Σεπτεμβρίου  2016.

Από το  Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου  μέχρι και  το βράδυ της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, είχαν στηθεί πλήρως εξοπλισμένοι φούρνοι όπου έμπειροι αρτοποιοί ζύμωναν, έπλαθαν και φούρνιζαν παντός είδους αρτοσκευάσματα και γλυκά αρτοποιίας, τα οποία στη συνέχεια μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκομένους.  Η γλυκιά και αξεπέραστη  μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού πλημμύρισε το Άλσος Περιστερίου,  προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους φίλους να το γευτούν και να γνωρίσουν από κοντά το μόχθο και το μεράκι του βιοτέχνη Αρτοποιού.

Στα  πλαίσια της παραπάνω Γιορτής  Ψωμιού  τα δύο Σωματεία  είχαν φροντίσει για διάφορα δρώμενα ώστε να διασκεδάσουν οι μικροί μας φίλοι και παράλληλα το απόγευμα της Κυριακής μας κράτησε ευχάριστη συντροφιά ο γνωστός  Ηπειρώτης τραγουδιστής  κ.Ηλ.Κόντης  συνοδευόμενος  από το  Σύλλογο Ηπειρωτών Περιστερίου  που  χόρεψαν και παρέσυραν  με το κέφι τους και τους παρευρισκομένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωινό της Δευτέρας, κατόπιν  προσκλήσεως που έγινε στα σχολεία της  περιοχής, πλήθος μικρών μαθητών συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους,  πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Γιορτή Ψωμιού όπου ακούραστοι οι αρτοποιοί τους έδειξαν από κοντά πώς παράγεται και ψήνεται  το ψωμί και όλα τα προϊόντα αρτοποιίας που καθημερινά αγοράζουν από το Φούρνο της Γειτονιάς τους.  Στη συνέχεια  μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά σχολικές τσάντες  με δώρα και  πολλά  φρεσκοψημένα  προϊόντα αρτοποιίας που μόλις είχαν βγει από το φούρνο.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής εκτός από την προβολή της Βιοτεχνικής Αρτοποιίας και  κατ΄ επέκταση του Φούρνου της Γειτονιάς, ήταν να ενημερωθεί  το κοινό  κάθε  ηλικίας  για τη σπουδαιότητα και τη θρεπτική αξία του «φρέσκου ψωμιού» – το οποίο   βρίσκει μόνο στο Φούρνο της γειτονιάς του -  που αποτελεί  τη βασική και αναντικατάστατη τροφή του ανθρώπου.

Ιδιαίτερα δε, απευθυνθήκαμε  στα νέα παιδιά όπου μέσα από τη σωστή ενημέρωση προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τους αυριανούς συνειδητοποιημένους καταναλωτές.

Το Σάββατο έγινε η έναρξη της Γιορτής Ψωμιού από τους Προέδρους των δύο Σωματείων κ. Χ.Μάνο της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων και κ.Δ.Ντούρα του Σωματείου Αρτοποιών Ν.Πειραιώς  καθώς και  από   το Δημάρχο Περιστερίου κ. Αν.Παχατουρίδη, με αγιασμό του  χώρου.

Ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ,  κ.Χ.Μάνος  καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους   στα εγκαίνια  της  1ης  Γιορτής  Ψωμιού και  έδωσε το λόγο στον  κ.Ι.Μπαλάφα – Υφ.Εσωτερικών και Διοικ. Ανασυγκρότησης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό  καλωσορίζοντας  όλους και συνέχισε λέγοντας  τα  εξής :  ΅ Οι αρτοποιοί φτιάχνουν με μεράκι  και αγάπη  το ψωμί  και σεβασμό προς τον καταναλωτή που θα το πάρει, το ψωμί που πάντα ήταν η βάση της διατροφής. Εμείς δε οι κάπως μεγαλύτεροι ίσως το εκτιμάμε λιγάκι περισσότερο γιατί δεν είχαμε την αφθονία  που είχαν οι νεώτερες γενιές. Σήμερα τιμάμε αυτή την τροφή και ταυτόχρονα αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για να έρχεται στο σπίτι μας,  φρέσκο και πολύ καλής ποιότητας ψωμί, αυθεντικό και πραγματικό ψωμί.  Να ευχηθούμε συνέχεια στο έργο τους και στην προσπάθειά τους αυτή  και με την ευκαιρία να πω ότι ικανοποιούμαι βλέποντας αυτόν τον όμορφο χώρο, δημιούργημα  της δημοτικής αρχής, αντάξιο των δημοτών του Περιστερίου. ΅

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Περιστερίου κ.Αν.Παχατουρίδης, ως οικοδεσπότης του χώρου, λέγοντας τα εξής : “Φίλες και φίλοι, σας καλησπερίζω στην όμορφη εκδήλωση και ξεκινώντας από τα τελευταία λόγια του Υπουργού για τον όμορφο χώρο του Άλσους, θα ήθελα να πω κ.Υπουργέ ότι σε αυτή την ομορφιά της πόλης βοηθήσατε και σεις, γι΄αυτό σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.  Φίλες και φίλοι, εμείς χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σήμερα εδώ στο Περιστέρι, στην πόλη της καρδιάς μας φιλοξενούμε αυτή την πρωτοβουλία των Συνδέσμων Αρτοποιών Αθήνας και Πειραιά. Το Περιστέρι  όπως γνωρίζετε είναι μια πόλη βαθύτατα συντροφική, φιλάδελφη και φιλεργατική. Σε αυτή την προσπάθεια, σε αυτές τις δύσκολες εποχές εμείς στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τον Έλληνα Αρτοποιό, το φούρνο δηλαδή της γειτονιάς μας. Αυτούς τους ανθρώπους που ξυπνούν νωρίς το πρωί για να ζυμώσουν το ψωμί το αληθινό, το ελληνικό, το καθαρό, το φρέσκο. Αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί. Ο καθένας και η καθεμιά  από σας τα πρώτα βήματα της ζωής του τα έκανε πηγαίνοντας στο Φούρνο  της γειτονιάς του. Αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, αυτούς τους βιοπαλαιστές της ζωής, αυτούς τους ανθρώπους που όπως είπα προηγουμένως ξυπνούν πολύ νωρίς για να ζυμώσουν  το φρέσκο, το ελληνικό, το όχι κατεψυγμένο ψωμί, αυτούς τους ανθρώπους εμείς τους στηρίζουμε και τους υποστηρίζουμε. Όπως είπα και στον Πρόεδρο των Αθηνών και στον Πρόεδρο του Πειραιά, να αισθάνονται το Δήμο Περιστερίου και αυτόν το χώρο ως δικό τους χώρο, ως δική τους πόλη. Γιατί όπως είπαμε το Περιστέρι είναι μια πόλη που οι κάτοικοί της είναι άνθρωποι του μεροκάματου, του μόχθου, της προσπάθειας, του ήθους και της ευπρέπειας. Οπότε αγαπητοί αρτοποιοί, αγωνιστές της ζωής, σας εύχομαι καλή επιτυχία  στην 1η Γιορτή του ψωμιού. Και εδώ θα πρέπει να πω πως ό,τι βλέπετε εδώ είναι ελληνικό, από τα άλευρα, τις βιτρίνες, τα ψυγεία, τα πάντα είναι ελληνικά. Γι αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα, τα πάντα ελληνικά και όλα ποιοτικά. Να είσαστε καλά, ευχαριστούμε πολύ”.

Κατόπιν το λόγο πήρε  ο Πρόεδρος του ΣΑΝΠ κ.Δ.Ντούρας  ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ανέφερε  ότι  το  Σωματείο του Πειραιά συμμετέχει σε αυτήν την εκδήλωση καθώς οι κάτοικοι του Πειραιά θεωρούν τις δυτικές συνοικίες ως προέκτασή τους,  ως κάτι δικό τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γεν.Γραμματέας της ΣΑΑΠΠ κ.Π.Σαχινίδης λέγοντας τα εξής : “Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη Δημοτική Αρχή, είστε τυχεροί οι δημότες του Περιστερίου, όποιος δεν έχει συνεργαστεί με τον κύριο Δήμαρχο δεν ξέρει τι σημαίνει συνεργασία επιπέδου. Επίσης ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους χορηγούς που μας στήριξαν με πολύ μεγάλη αγάπη. Οι αρτοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά και όλης της Ελλάδας έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, θα μεγαλώσουν άλλη μια γενιά ακόμα σε πείσμα των καιρών. Ευχαριστούμε  πολύ.”

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο κ.Ι.Μπαλάφας, Υφ.Εσωτερκών & Διοικ.Ανασυγκρότησης, οι Βουλευτές Αθηνών κ.κ. Χ.Καφαντάρη- ΣΥΡΙΖΑ, Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου – ΝΔ, ο Βουλευτής Άρτας ΝΔ κ.Γ.Στύλιος, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας ΝΔ κ.Β.Γιόγιακας, ο Βουλευτής Ιωαννίνων ΝΔ κ. Κ.Τασούλας.

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΟΑΕ κ.Μ.Μούσιος,  ο Γεν.Γραμματέας της ΟΑΕ & Πρόεδρος του Σωμ. Αρτοποιών Αλεξανδρούπολης  κ.Κεβρεκίδης, ο Πρόεδρος του Σωμ.  Αρτοποιών Κορίνθου κ.Ι.Βακάλογλου, ο τ.Πρόεδρος ΣΑΝΠ & ΟΑΕ κ.Ηλ.Έξαρχος,  ο τ.Πρόεδρος ΣΑΑΠΠ & ΟΑΕ κ.Ν.Νούσιας, ο ο τ.Πρόεδρος ΣΑΝΠ κ.Γ.Καλαμπόκας, ο τ.Γεν.Γραμματέας ΣΑΝΠ & Πρόεδρος του ΗΣΠ  κ.Δ.Λένης,  ο τ.Γεν.Γραμματέας ΣΑΝΠ κ.Χ.Πάντος, ο Αντιπρόεδρος της ΟΑΕ κ.Ι.Μάνος, οι τ.Πρόεδροι ΣΑΑΠΠ  κ.κ.Ηλ.Διαμαντής & Ευθ.Πάντος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ.Γ.Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΠΣΕ κ.Γ.Δόσης.

Η 1η Γιορτή Ψωμιού που διοργάνωσαν η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων και το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς, η οποία  πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο χώρο του Άλσους Περιστερίου  στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία  και  βέβαια σε αυτό συνετέλεσαν σημαντικά και οι χορηγοί της εκδήλωσης,  τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και υποστήριξή τους, καθώς και για την προσωπική τους παρουσία.

Οι χορηγοί που βοήθησαν και στήριξαν την 1η Γιορτή Ψωμιού στο Άλσος Περιστερίου  είναι :

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΑΒΕΕ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Μ. ΑΒΕΕ, ΑΦΟΙ  ΛΑΟΥΔΗ ΑΕΒΕ, ΑΧΑΪΚΟ  ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ, ATTIBACI, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗ Κ. & ΣΙΑ ΕΕ, ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ Δ. ΑΒΕΤΕ, Ε.ΔΑΚΙΔΗΣ – Τ.ΒΑΛΑΡΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ,  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡ.ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ  ΕΠΕ,  ΙΝΑΧΟΣ ΑΒΕΕ,  ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ Ι.ΚΑΤΣΑΡΗ ΑΕ,  ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ Κ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ – ΑΛΛΑΤΙΝΗ,  ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ,  ΛΑΠΠΑΣ Ι. CLIVANEX,  ΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΒΕΕΤ, ΜΥΛΟΙ  ΑΣΩΠΟΥ ΑΒΕΕ, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ  ΑΕ, ΜΥΛΟΙ  ΜΑΡΡΑ ΑΕ, ΡΟΔΟΥΛΑ ΑΕ, ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ Ι. ΕΠΕ, ΣΟΓΙΑ  ΕΛΛΑΣ ΑΕ, ΣΠΕΤΣΙΩΤΑΚΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ – CLIVANEXPORT ΕΠΕ,  ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ, GREEN COLA, OLYMPIC FOODS ΑΕΒΕ, SEFCO ZEELANDIA ΑΒΕΕ.


Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά