Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2017.

Από το Σωματείο  Αρτοποιών  Ν.Πειραιώς  εκδόθηκε  η  ακόλουθη  ανακοίνωση: Tην  Κυριακή  12  Φεβρουαρίου  2017  και  ώρα  13.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο  εστιατόριο “Birra – Birra” στην περιοχή Mαρίνα Ζέας στον Πειραιά, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου.

Την  εορταστική αυτή εκδήλωση,  η οποία  στέφθηκε  με  μεγάλη  επιτυχία,  τίμησαν  με  την  παρουσία  τους πολλοί  Συνάδελφοι Αρτοποιοί με τις συζύγους τους καθώς και πολλοί Φίλοι και Συνεργάτες της τάξης.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ.Δημήτριος Ντούρας απηύθυνε χαιρετισμό, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους :

“Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κύριε Αντιπεριφερειάρχη, κύριε Αντιδήμαρχε,  κύριε Πρόεδρε της ΟΑΕ, κύριοι Πρόεδροι, αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητοί Συνεργάτες,  κυρίες και κύριοι, σας καλωσορίζω  στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου  μας. Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω  θερμά τους αρτοποιούς και τις συζύγους τους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, καθώς και όλους τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία  όλα τα   μέλη  του  Διοικητικού  Συμβουλίου  καταβάλλουμε  προσπάθεια για να  διοργανώνουμε  εκδηλώσεις, οι  οποίες  έχουν  σκοπό να προβάλλουν τη Βιοτεχνική Αρτοποιία και να προωθούν την ανάπτυξη  τις σχέσεων  μεταξύ των  Συναδέλφων  Αρτοποιών καθώς και τις σχέσεις μεταξύ  Αρτοποιών και Συνεργατών – εταιρειών που  στηρίζουν το Σωματείο και τον κλάδο μας.  Θεωρούμε τους Συνεργάτες μας δικούς μας ανθρώπους,  όπου πέρα από τυχόν διαφωνίες που μπορεί να υπάρχουν, λειτουργούμε συλλογικά, είμαστε μια οικογένεια και πρέπει να είμαστε πάντα μαζί και ενωμένοι.

Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπάρχει μεγάλη  προσέλευση των Αρτοποιών του Πειραιά με τις οικογένειές τους, οι οποίοι έτσι δείχνουν ότι εκτιμούν την προσπάθεια του Διοικητικού  Συμβουλίου και μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο και έχοντας ως στόχο  να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του κλάδου μας.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας  και εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει τα καλύτερα σε όλους μας. Εύχομαι  υγεία, ευημερία και επαγγελματικές επιτυχίες για όλους.”

Στη συνέχεια  ο κ.Πρόεδρος  ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΟΑΕ κ.Μιχάλη Μούσιο που μας τίμησε με την παρουσία του και του ζήτησε να απευθύνει ένα χαιρετισμό.

Ο Πρόεδρος της ΟΑΕ κ.Μ.Μούσιος  απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους  λέγοντας ότι είναι χαρά και τιμή που βρίσκεται μεταξύ των αρτοποιών του Πειραιά. Έπειτα  αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που πέρασαν αλλά και στις δυσκολίες που μας περιμένουν. Παρότι, είπε, η μέρα δεν είναι κατάλληλη  για να αναφερθούν τα προβλήματα του κλάδου δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να αναφερθώ σε αυτά, καθώς ανάμεσά μας είναι και άνθρωποι που επηρεάζουν την τύχη του  κλάδου. Ο κ.Πρόεδρος της ΟΑΕ έκανε μια μικρή αναδρομή, ξεκινώντας από το 2010 που ξεκίνησε και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στα μνημόνια που υπογράφησαν, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στο πρώτο μνημόνιο  περιορίστηκαν και μετά εξαφανίστηκαν τα απαιτούμενα τετραγωνικά μέτρα για το bake off ενώ στο δεύτερο μνημόνιο το θέμα που προέκυψε ήταν το σταθερό ή κινητό διαχωριστικό στο bake off – παρότι  ο νόμος του 2007 ρητά προέβλεπε  το σταθερό διαχωριστικό. Και ερχόμαστε, είπε ο κ.Πρόεδρος, στο τρίτο μνημόνιο, στη σημερινή κυβέρνηση που είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριζε τις θέσεις της Ομοσπονδίας. Ωστόσο  από την πρώτη μέρα εκχώρησε το δικαίωμα να λέγονται φούρνοι ή αρτοποιεία, τα καταστήματα που προβαίνουν στην έψηση κατεψυγμένου ψωμιού. Εγώ ρωτώ, γιατί ρωτήσαμε και τους αρμόδιους Υπουργούς και δεν πήραμε απάντηση: το μαγαζί που ψήνει κατεψυγμένο ψωμί  από Κίνα, Βουλγαρία, από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη, είναι φούρνος;  Στην ελληνική γλώσσα, όχι, και όμως και αυτό το άλλαξαν. Πέρασε ένας χρόνος, και μετά από δική μας πίεση, θέλησαν να χρυσώσουν το χάπι. Πέρασε μια διάταξη τον περασμένο Νοέμβριο, που διαχωρίζει τα αρτοποιεία από αυτά τα σημεία έψησης, δίνοντας  τη δυνατότητα μόνο στα αρτοποιεία να ονομάζονται “παραδοσιακά αρτοποιεία”.

Να το πω πιο απλά, είπε ο κ.Πρόεδρος, αφού μας έκοψαν τα πόδια, ύστερα μας δώρισαν ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Ολοκληρώνοντας ο κ.Πρόεδρος αναφέρθηκε  στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό που πλήττει όχι μόνο τον κλάδο μας αλλά και όλους τους επαγγελματίες. Είναι δυνατόν αναρωτήθηκε να συμβαίνει αυτό, πώς θα σταθούν οι επιχειρήσεις ; Εύχομαι και ελπίζω, είπε, να αντιληφθούν τα λάθη και να τα διορθώσουν. “Ας είμαστε όσο γίνεται αισιόδοξοι  και ας ελπίσουμε ότι αυτή η χρονιά, θα είναι η  τελευταία χρονιά της κρίσης. Νέοι είμαστε εξάλλου, και έχουμε την υπομονή να περιμένουμε ένα χρόνο ακόμη. Εύχομαι  καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, να είστε καλά”.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΝΠ  κ.Δ.Ντούρας  ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας  και στη συνέχεια  κάλεσε τη σύζυγο του Αντιπροέδρου του Σωματείου, κ.Μαρία Τσουκαλά, να  κόψει  την  πίτα,  λέγοντας  τα εξής: “Όπως ξέρετε στην εκδήλωση της κοπής της πίτας στο Σωματείο μας, παραδοσιακά  μια  γυναίκα κόβει την πίτα. Φέτος καλώ τη σύζυγο του κ.Γεωργίου Τσουκαλά του Αντιπροέδρου μας, την κ.Μαρία Τσουκαλά,  γιατί στο πρόσωπό της θέλω να τιμήσω τη Γυναίκα – Αρτοποιό, η οποία εκτός από μητέρα και σύζυγος, στις δύσκολες στιγμές μπορεί να είναι και επιχειρηματίας”.

Η  κ.Μ.Τσουκαλά αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο,  είπε : “Χρόνια πολλά και  καλή χρονιά σε όλους. Ένα μόνο θα πω, τετριμμένο μεν σπουδαίο δε :  υγεία, τίποτε άλλο”.
Έπειτα  έκοψε  την  πίτα,  όπου   κατόπιν  κληρώσεως   το  όμορφο  ανδρικό ρολόι    κέρδισε  ο αρτοποιός  κ.Νικόλαος Λυρώνης.   Στη  συνέχεια   μοιράστηκαν σε  όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση  αναμνηστικά γούρια.

Με  την  παρουσία  τους  τίμησαν  την  εκδήλωσή  μας ο Βουλευτής  Β΄ Πειραιά  της  ΝΔ   κ.κ.Ι.Τραγάκης  (& τ.Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής),  ο  Βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΝΔ κ.Δ.Κατσαφάδος, ο τ.Βουλευτής Β΄Πειραιά κ.Αν.Νεράντζης, οι Βουλευτές Α΄Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ  κ.Ελ.Σταματάκη & κ.Γ.Γεννιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.Γ.Γαβρίλης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ.Ι.Μελάς, ο Αντιπρόεδρος ΒΕΠ κ.Κωνσταντόπουλος, ο  τ.Διευθυντής  Δ/νσης  Ανάπτυξης  Πειραιά  κ.Ρ.Λειβαδάρος.

Επίσης  παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος της ΟΑΕ κ.Μ.Μούσιος, ο Πρόεδρος & ο Γεν.Γραμματάεας ΣΑΑΠΠ κ.κ.Χ.Μάνος & Π.Σαχινίδης, αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Αιγίου κ.Αρ.Τηλιγάδας,  ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Καλαμάτας κ.Απ.Μυλωνάς, ο  κ.Δ.Ντάκας  τ.Πρόεδρος  ΣΑΝΠ, ο  κ.Γ.Καλαμπόκας  τ.Πρόεδρος  ΣΑΝΠ  &  ΣΑΑΠΠ,  ο κ.Ν.Νούσιας  τ.Πρόεδρος  ΣΑΑΠΠ  &  ΟΑΕ, ο  κ.Ι.Μάνος  Β΄ Αντιπρόεδρος της  ΟΑΕ,  ο κ.Ευθ.Βασιλείου  Πρόεδρος  Συνδέσμου  Ζαχαροπλαστών Πειραιά.

Από   τις  εταιρείες  παρευρέθηκαν  οι  κ.Δ.& Στ. Αντωνόπουλος  από  την  εταιρεία  Δ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΒΕΕ, οι κ.κ.Ι. & Απ.Στεφάνου από την εταιρεία CLIVANEXPORT ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΕ, οι κ.Θ. & Χρ.Κουρλαμπάς από την εταιρεία ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡ.ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ  ΕΠΕ, ο κ.Κ.Γιαννακούρης & η κ.Ε.Γιαννακούρη  από την εταιρεία Κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗ & ΣΙΑ ΕΕ, η κ.Γ.Χατζηκρανιώτη από την εταιρεία ΥΙΟΙ Ε.ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ ΑΕ, ο κ.Χ.Νούσης από την εταιρεία ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΟΥΣΗΣ, ο κ. Τ.Βενέτης  εκπρόσωπος της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΑΦΩΝ ΜΑΡΡΑ ΑΕ και  εκπρόσωποι  των  εταιρειών  ΚΡΕΝΤΙΝ ΕΛΛΑΣ  ΑΕ, ΖΥΜΕΣ ΛΕΣΑΦΡ,  ΜΥΛΟΙ  ΑΣΩΠΟΥ ΑΒΕΕ, MYΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ  ΑΕΒΕ, ΜΥΛΟΙ  ΛΟΥΛΗ  ΑΕ,   ΣΤ.ΚΑΝΑΚΗΣ  ΑΒΕΕ.

 

ΑΠΟ  ΤΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά