loader image

Συνταγή για ταρτάκια

Σεπ 1, 2011 | Συνταγές

Υλικά

250γρ μαργαρίνη μαλακή

130γρ ζάχαρη

100γρ αυγά

500γρ αλεύρι μαλακό

3γρ μπέικιν πάουντερ

4γρ βανίλια σκόνη

5γρ αλάτι ψιλό

Πορτοκαλί ξυσμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με το σύρμα για 2 λεπτά περίπου το βούτηρο με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει ικανοποιητικά το μίγμα

Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά,πορτοκάλι,βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει καλή ομογενοποίηση.

Προσθέτουμε το αλεύρι,μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ένα σώμα

Τοποθετούμε τη ζύμη σε φορμάκια για ταρτάκια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου

Γεμίζουμε τις ψημένες βάσεις με μαρμελάδα και πάνω ό,τι είδος φρούτου μας αρέσει κατά προτίμηση φρουί γλασέ (κεράσια,βερύκοκο,σύκο)

Blog

Τελευταία Νέα:

Αυτόλυση

Αυτόλυση

Η αυτόλυση είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και απλή διεργασία, η οποία κρύβει πίσω της ένας πολύπλοκο μηχανισμό. Είναι ουσιαστικά ένας τρόπος να...