Η άνοιξη ανοίγει τις πόρτες της για ακόμη μια φορά με την εορταστική Καθαρά Δευτέρα! Και έχουμε ετοιμάσει για εσάς, την πιο νόστιμη – εύκολη και πρωτότυπη συνταγή!
Είτε οργανώνετε μεγάλο οικογενειακό τραπέζι, πριν το πέταμα του χαρταετού, είτε τρέχετε και δεν έχετε προλάβει να ετοιμάσετε τίποτα…είτε σας περίσσεψε λαγάνα, ή γενικά αν θέλετε να φτιάξετε μια διαφορετική σαρακοστιανή συνταγή, εύκολη και οικονομική, τότε η πίτσα-λαγάνα που σας προτείνουμε θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Και τα παιδιά ή οι φίλοι σας βέβαια, θα την λατρέψουν!
Υλικά
- λαγάνα κομμένη στη μέση
- ελιές ψιλοκομμένες
- λίγο κασέρι τριμμένο ή κεφαλοτύρι
- Ένα κρεμμύδι (προαιρετικό)
- τυρί φέτα τριμμένο (προαιρετικό)
Για τη σάλτσα
- 4 κουταλιές σούπας από ψιλοκομμένα ντοματάκια
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας με λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι της.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τη λαγάνα που έχουμε κόψει στη μέση
- Πασπαλίζουμε με τα υλικά και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή Σαρακοστή σε όλους!