loader image

Συνταγή για ψωμί χωριάτικο (αγιορείτικο)

Σεπ 1, 2011 | Συνταγές

 

Υλικά

10kg Χωριάτικο αλεύρι

1,5kg Προζύμι υγρό

200γρ Αλάτι

2kg Προζύμη σε ζύμη

Νερό όσο χρειαστεί(παγωμένο)

300-350γρ Mαγιά

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε για 20 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 3 ώρες

Αφού ξεξουραστεί την τεμαχίζουμε στα επιθυμητά βάρη

Τοποθετούμε το ψωμί σε θερμό χώρο και όταν είναι έτοιμο το φουρνίζουμε στους 230 βαθμους για 45 λεπτά περίπου

 

Blog

Τελευταία Νέα:

Φυσικό Προζύμι

Φυσικό Προζύμι

Το προζύμι -γνωστό και ως «μάνα»- είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένας μύκητας, μία μονοκύτταρη μορφή ζωής που αφομοιώνει τα...

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (ΚΕΑΟ) ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥ RF

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (ΚΕΑΟ) ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥ RF

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΘΕΜΑ : ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ...