ΣΑΝΠ: Χοροεσπερίδα και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2019

Την  Κυριακή  9  Φεβρουαρίου  2019  και  ώρα  21.30 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων “Belvedere“,  η ετήσια χοροεσπερίδα του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και  η  κοπή  της  Πρωτοχρονιάτικης  πίτας  του Σωματείου.

Η  εκδήλωση στέφθηκε  με πολύ  μεγάλη  επιτυχία,  καθώς μας τίμησαν  με  την  παρουσία  τους  πολλοί  Συνάδελφοι   Αρτοποιοί του Πειραιά  με  τις  οικογένειές   τους  καθώς  και  πολλοί  Φίλοι  και  Συνεργάτες  της  τάξης.

Στην ορχήστρα  τα δημοτικά τραγούδια ερμήνευσε ο καταξιωμένος  τραγουδιστής  Αντώνης  Κυρίτσης  και   στο κλαρίνο τον συνόδευσε ο επίσης καταξιωμένος και δάσκαλος μουσικής  Γιώργος Κωτσίνης. Τα νησιώτικα τραγούδια ερμήνευσε ο δεξιοτέχνης του βιολιού Μανώλης Κόττορος, όπου μαζί και με  τους  υπόλοιπους μουσικούς  της λαϊκής  μας ορχήστρας, χάρισαν στους παρευρισκόμενους  μια  αξέχαστη βραδιά.

Ο  Πρόεδρος  του  Σωματείου  κ. Γεώργιος Τσουκαλάς  απηύθυνε  χαιρετισμό,  καλωσορίζοντας  τους  παρευρισκόμενους:

«Κύριε Πρόεδρε της ΟΑΕ,  Κύριοι τ. Πρόεδροι  της ΟΑΕ,

Αγαπητοί  Πρόεδροι Φίλων Σωματείων, Αγαπητοί  Συνεργάτες,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,  Κυρίες και Κύριοι

Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας για μια ακόμη φορά. Η σημερινή εκδήλωση, εκτός από την καθιερωμένη χοροεσπερίδα μας, περιλαμβάνει και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  που είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα – Αρτοποιό. Ένας θεσμός που φέτος κλείνει 20 χρόνια από τη χρονιά που καθιερώθηκε να τιμάται η Γυναίκα-Αρτοποιός για την προσφορά της στον κλάδο  μας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Άλλη μια χρονιά ξεκινάει σηματοδοτώντας την έναρξη  για νέους στόχους και προοπτικές. Παρότι βιώνουμε δύσκολες εποχές,  θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με αισιοδοξία και δύναμη στις προκλήσεις των καιρών, ώστε να κρατήσουμε τον κλάδο μας ζωντανό και ακμαίο.

Οι ανατροπές που ζήσαμε και ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι απίστευτες.  Η δύσκολη  πραγματικότητα, η ανεργία,  η εργασιακή αστάθεια,  η απουσία προσδοκιών  μας έχουν εγκλωβίσει και απομονώσει από καθετί  κοινό, από τη συλλογικότητα.  Η απαξίωση και η  απάθεια κυριαρχούν έναντι της συσπείρωσης και της συμμετοχής.   Παρόλα αυτά δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί η  ελπίδα και η προσμονή για ένα καλύτερο μέλλον  και  το ξεκίνημα της νέας χρονιάς  ας μας βρει  ενωμένους και με περισσότερη αισιοδοξία για το αύριο.

Συνάδελφοι,

Όσο ο  “Φούρνος“ καπνίζει,  όσο τα μαγαζιά μας  κοσμούν τις Γειτονιές,  όσο η μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα προϊόντα μας  “σκανδαλίζει τη μύτη και ανοίγει την όρεξη”,  όσο οι ποικιλίες των προϊόντων μας θέτουν πρόβλημα επιλογής, όσο το χαμόγελο και η προσωπική καλημέρα “δημιουργούν φιλία και ζεστασιά”,  ο  ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ  θα συνεχίζει να είναι το μοναδικό σημείο μιας συνέχειας και ενός παρελθόντος, όπου με αξιοπρέπεια και πολύ κόπο προσπαθεί να σταθεί στο παρόν και να σηματοδοτήσει το μέλλον της Βιοτεχνικής Αρτοποιίας.

Γιατί, αγαπητοί φίλοι και φίλες, στο Φούρνο της Γειτονιάς μπορούμε και δημιουργούμε αληθινές σχέσεις με τους πελάτες μας, τους ακούμε, τους βλέπουμε και τους φροντίζουμε, εφαρμόζοντας όλα τα πρότυπα υγιεινής σε όλα τα στάδια παραγωγής και ετοιμάζοντας ψωμί ζυμωμένο στο χέρι, με αγάπη και μεράκι.   Γιατί θέλουμε ο Φούρνος της Γειτονιάς σας να είναι η πρώτη σας επιλογή.

Με  κοινό στόχο και κοινό βηματισμό, με τις αξίες και τα ιδανικά που μας χαρακτηρίζουν διαχρονικά ως Βιοτέχνες Αρτοποιούς, ας προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, για να   χαράξουμε τη  μελλοντική   μας  πορεία   στην κοινωνία,  για να χτίσουμε  ένα καλύτερο αύριο για τον κλάδο  μας.

Τελειώνοντας, και πριν δώσω το λόγο στην Έφορο του Σωματείου μας  κ. Ιωάννα Βανίλα, για να απευθύνει ένα χαιρετισμό προς τιμήν της Γυναίκας – Αρτοποιού   θέλω να ευχηθώ σε όλους  Καλή & Δημιουργική Χρονιά, με υγεία και επαγγελματική ευημερία».

Στη συνέχεια, η Έφορος του Σωματείου κ. Ιωάννα Βανίλα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στη σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα – Αρτοποιό, λέγοντας τα εξής:

«Αγαπητοί  Συνάδελφοι  &  Συνεργάτες                                                                                                       Κυρίες  &  Κύριοι,

Σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά  μου  και θέλω να σας ευχαριστήσω που μας τιμάτε με την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση.

Μια  εκδήλωση που πέρα από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα,  είναι  αφιερωμένη και στη Γυναίκα – Αρτοποιό, στη Γυναίκα  του κλάδου μας  που με πείσμα, υπομονή και δυναμισμό καταφέρνει  να  ανταποκριθεί με επιτυχία στις δύσκολες συνθήκες της δουλειάς μας και της καθημερινότητας.

Η σύγχρονη  Αρτοποιός έχει  πολυδιάστατο ρόλο καθώς  είναι καλή επαγγελματίας, είναι καλή σύζυγος και  στοργική  μητέρα.  Ο σπουδαίος  ρόλος της Γυναίκας Αρτοποιού έχει αναγνωρισθεί τόσο στο σπίτι όσο και στο αρτοποιείο  αλλά  τώρα  έχει προστεθεί και ένας ακόμα σημαντικός  κρίκος  σε όλες αυτές τις δραστηριότητες, η ενεργοποίησή της στον τομέα του συνδικαλισμού.

Τα τελευταία χρόνια, όπως γνωρίζετε, όλο και περισσότερες Γυναίκες – Αρτοποιοί συμμετέχουν στα κοινά του κλάδου μας  μέσα από τα συνδικαλιστικά όργανα,  τα Σωματεία  Αρτοποιών και την Ομοσπονδία μας. Δεν είναι τυχαίο ότι  σχεδόν σε κάθε Σωματείο της Ελλάδας, στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, υπάρχει τουλάχιστον μια Γυναίκα – Αρτοποιός.

Και μην ξεχνάμε, κυρίες και κύριοι, ότι όλα αυτά η γυναίκα τα κάνει με πολλή αγάπη και περίσσια υπομονή.

Για όλα αυτά, λοιπόν, και για ακόμα περισσότερα τιμάμε σήμερα τη Γυναίκα – Αρτοποιό,  τη Γυναίκα του κλάδου μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ  ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ»

Ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Τσουκαλάς κάλεσε την κ. Βιολέτα Γαβριηλίδη, αρτοποιό & σύζυγο του κ. Σ. Γαβριηλίδη- Σύμβουλο ΣΑΝΠ   να κόψει  την πρωτοχρονιάτικη  πίτα. Κατόπιν  κληρώσεως   το  όμορφο  γυναικείο ρολόι κέρδισε η αρτοποιός  κ. Χρύσα  Εξάρχου. Στη  συνέχεια μοιράστηκαν σε  όλους όσους  παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αναμνηστικά  γούρια.

Κατόπιν ο Πρόεδρος κ. Γ. Τσουκαλάς  κάλεσε τον Πρόεδρο της ΟΑΕ κ. Μ. Μούσιο, ο οποίος  απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

«Αγαπητέ πρόεδρε, Φίλοι του Δ.Σ. του Σωματείου Αρτοποιών Πειραιά, Συνάδελφοι του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Φίλοι τ. Πρόεδροι της ΟΑΕ, Αγαπητοί τ. Πρόεδροι του Σωματείου Πειραιά ,

Είναι ιδιαίτερη χαρά σήμερα που είμαι μεταξύ των αρτοποιών του Πειραιά και επειδή είναι μια βραδιά χαράς, γλεντιού και συσπείρωσης των σχέσεων μεταξύ των αρτοποιών δεν θα μακρηγορήσω. Το λέω αυτό γιατί συνηθίζω να λέω μερικά, χρήσιμα μεν αλλά παραπάνω πράγματα. Είναι όμως αναγκαίο να αναφερθούμε και στη χρονιά που πέρασε. Πέρασε μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες για όλους, για όλους  τους εργαζόμενους,  για όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες αλλά ιδιαίτερα και για μας τους αρτοποιούς.  Ας ευχηθούμε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.  Αλλά όμως μόνο με τις ευχές δεν γίνεται τίποτα.  Πρέπει και εμείς  να κάνουμε κάτι και όταν λέω εμείς δεν αναφέρομαι μόνο στο  Σωματείο του Πειραιά, δεν αναφέρομαι μόνο στην Ομοσπονδία, αναφέρομαι σε όλους τους αρτοποιούς.  Έχουμε απέναντί μας – ποιους έχουμε απέναντί μας; Γιατί πολλοί κάνουμε  το λάθος και θεωρούμε  ότι  ανταγωνιστές μας είναι ο γείτονας ο φούρναρης. Όχι, ο γείτονας ο φούρναρης δεν είναι ανταγωνιστής, είναι συναγωνιστής. Ανταγωνιστής είναι η βιομηχανία, απέναντι είναι η πολιτεία. Και γιατί το λέω αυτό, και θα το λέω και θα το τονίζω συνέχεια.  Είχαμε το πρώτο μνημόνιο, πέρασε απαλά,  το δεύτερο με επιπτώσεις στη βιοτεχνική αρτοποιία,  το τρίτο με την εκχώρηση του ονόματος «φούρνος» στα σούπερ μάρκετ για το κατεψυγμένο ψωμί,  δίνοντας προνόμια στους εισαγωγείς της κατεψυγμένης ζύμης.  Είχαμε  πριν από δυο – τρείς μέρες το γεγονός  ότι τόνοι ακατάλληλου ψωμιού κατασχέθηκαν από τον ΕΦΕΤ στα καταστήματα LIDL, τα οποία  είχαν λήξει τον Αύγουστο του 2018.  Ποιος το είδε, πέρασε από κανένα κανάλι, το διάβασε κανείς σε κάποια εφημερίδα; Απαρατήρητο πέρασε. Και έρχεται η ίδια η ελληνική πολιτεία, το ΚΕΠΕ, το οποίο είναι Κέντρο Προγραμματισμού & Ερευνών, το ΚΕΠΕ είναι ελληνικός αξιόπιστος φορέας, ιδρύθηκε το 1960 από Κ. Καραμανλή και ο πρώτος Πρόεδρος ήταν ο Α. Παπανδρέου, μιλάμε για δύο μεγάλες μορφές της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Και το ΚΕΠΕ  αποφάσισε ότι κακώς εκχωρήθηκε η ονομασία «φούρνος» σε αυτά τα καταστήματα – όχι γιατί θίγει τους αρτοποιούς, που και αυτό είναι γεγονός – γιατί παραπλανάται ο καταναλωτής,  γιατί αυτή την επιλογή δεν την κάνει συνειδητά και θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να μεριμνήσει για να διορθώσει αυτή την αδικία.  Γιατί η κυβέρνηση έλαβε υπόψη μόνο την έρευνα και τη μελέτη του ΟΟΣΑ, η προηγούμενη  κυβέρνηση εφάρμοσε το 80% της έκθεσης του ΟΟΣΑ και η σημερινή κυβέρνηση, παρότι έλεγε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί γιατί δεν συνάδει με την ελληνική πραγματικότητα, τελικά εφάρμοσε το 100% της έκθεσης. Έχουμε αγώνα και ο πιο σημαντικός αγώνας είναι να ενημερώσουμε τους καταναλωτές για την ποιότητα των προϊόντων μας, να ενημερώσουμε τους καταναλωτές ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση στο φρέσκο και το κατεψυγμένο.

Τέλος, κυρίες και κύριοι, να αναφέρω και μια τελευταία εξέλιξη. Πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε υπουργική απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Σημαντική απόφαση, κανείς δεν διαφωνεί, όλοι είμαστε σύμφωνοι, γιατί τα λεφτά που θα πάρει ο εργαζόμενος θα πέσουν στην αγορά.  Αυτά όμως τα χρήματα ποιος θα τα πληρώσει;   Θα τα πληρώσουν οι επιχειρήσεις, θα τα πληρώσουμε εμείς. Μπορούμε να τα μετακυλήσουμε στον καταναλωτή; Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Και σας ρωτώ, ποιος συνταξιούχος παίρνει 13η & 14η σύνταξη ; Κανείς. Εμείς όλοι όμως πληρώνουμε και 13η & 14η ασφαλιστική εισφορά. Αν αυτό καταργούσε η πολιτεία θα ήταν μια ανάσα για όλους.

Αγαπητοί φίλοι, δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, εύχομαι ΚΑΛΗ XΡONIA, με υγεία και ας είμαστε αισιόδοξοι, γιατί αυτό που λείπει από όλους εμάς είναι η καλή ψυχολογία.

Κλείνω, αναφέροντας ότι πριν από λίγες μέρες διοργάνωσε η Ομοσπονδία μια Ημερίδα  στην Αθήνα που απευθύνθηκε σε όλους τους συνεργάτες, τους οποίους καλώ και σήμερα να είναι συμπαραστάτες.   Ένας αξιόλογος  ομιλητής που είχαμε  στην Ημερίδα, ο κ. Γ. Καλογεράκης, έχει  ειδικότητα:  εμψυχωτής στελεχών επιχειρήσεων,  και νομίζω ότι αυτό είναι το αναγκαίο σήμερα για να πάμε την αρτοποιία όσο γίνεται πιο μπροστά, γιατί αυτό αξίζει σε όλους εμάς καθώς και στον έλληνα καταναλωτή.  ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ  σε όλους».

Μας τίμησαν με την παρουσία τους :

Ο Πρόεδρος της ΟΑΕ κ. Μ. Μούσιος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος ΟΑΕ κ. Πρ. Τσουκαλάς,  ο Οικ. Επόπτης ΟΑΕ & Αντιπρόεδρος του Σωμ. Αρτοποιών Αιγίου κ. Αν. Παπαιωάννου,  ο Πρόεδρος ΟΕΖΕ κ. Γ. Γλυκός ,ο Πρόεδρος ΣΑΑΠΠ κ. Χ. Μάνος, ο Πρόεδρος Σωμ. Αρτοποιών  τ. Διοικ. Πρωτευούσης  κ. Π. Σαχινίδης, ο Πρόεδρος Σωματείου Ζαχ/στών Πειραιά κ. Ευθ. Βασιλείου, ο Γεν. Γραμ.& ο Ταμίας Σωματείου  Ζαχ/στών Αθήνας κ.κ. Νεκτ. Κίσκος & Παν. Χατζόπουλος, αντίστοιχα.

Επίσης  παρευρέθηκαν ο τ. Πρόεδρος  ΟΑΕ  & ΣΑΝΠ κ. Ηλ. Έξαρχος, ο τ. Πρόεδρος   ΟΑΕ  & ΣΑΑΠΠ  κ. Ν. Νούσιας,   ο  τ. Πρόεδρος  ΣΑΝΠ κ. Γ. Καλαμπόκας, η κ. Αντωνία Καρακατσάνη – Αρτοποιός Πειραιά, Σύμβουλος ΒΕΠ & υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  με τον νυν Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη.

Από   τις  εταιρείες  παρευρέθηκαν : οι κ.κ. Π. & Ηλ. Καραχάλιος  από την  εταιρεία  ΡΟΔΟΥΛΑ  ΑΕ, ο κ. Δ. Καραγεώργος από την εταιρεία ΜΥΛΟΙ  ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ, ο  κ. Στ. Αντωνόπουλος  από  την  εταιρεία  Δ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΒΕΕ, ο κ. Θ. Κουρλαμπάς από την εταιρεία ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡ.ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ  ΕΠΕ, ο κ. Ν. Μιτωνίδης διευθυντής της εταιρείας ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ,  ο κ. Γ. Γιαννόπουλος από την εταιρεία FAMIGLIA DI PASTA ΑΒΕΕ,  ο κ.Μ.Λάζαρης από την εταιρεία ΝΙΚ.ΤΣΙΣΤΡΑΚΗΣ – ΑΦΟΙ ΛΑΖΑΡΗ ΟΕ,  ο κ. Τ. Βενέτης από την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΑΦΩΝ ΜΑΡΡΑ ΟΕ, ο κ. Β. Νούσης από την εταιρεία ΝΟΒΑ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΣΗΣ,  ο κ. Χ. Νούσης από   την εταιρεία   ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΟΥΣΗΣ,  ο κ. Π. Παπαδόγκωνας  από την εταιρεία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΚΩΝΑΣ,

και εκπρόσωποι των εταιρειών:

ΑΓΓΕΛΟΥ  ΑΕ,  ΑΦΟΙ  ΛΑΟΥΔΗ ΑΕΒΕ,  ΑRΤΙΖΑΝ, ΚΟΝΤΑ ΑΕ, ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ  ΑΕ, ΜΥΛΟΙ Κ.ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΕ,   ΜΥΛΟΙ  ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ, ΜΥΛΟΙ  ΛΟΥΛΗ  ΑΕ,  ΜΥΛΟΙ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  ΑΕ, CLIVANEXPORT ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΕ.

Τέλος, τo Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Πειραιώς θέλει να ευχαριστήσει και να αναφέρει τις εταιρείες, που με την ευγενική τους χορηγία, συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης : ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ Ι.ΚΑΤΣΑΡΗ ΑΕ, ΜΥΛΟΙ  ΛΟΥΛΗ  ΑΕ, ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ  ΑΒΕΕ, SEFCO ZEELANDIA ABEE, Δ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, Δ.ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΑΒΕΤΕ,  ΝΟΒΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Σ.ΝΟΥΣΗΣ, ΝΙΚ.ΤΣΙΣΤΡΑΚΗΣ – ΑΦΟΙ ΛΑΖΑΡΗ ΟΕ

ΑΠΟ  ΤΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά