ΣΑΝΠ

,

Στέβια, η νέα Ζάχαρη!

Φυτό-Στέβια-Χρήση-640x357

Το όνομα της έχει φέρει τα πάνω κάτω.. O λόγος για την στέβια, την νέα γλυκαντική ουσία, που η φήμη της εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς καθώς αλλάζει τα δεδομένα στις γλυκαντικές ουσίες! Τα σάκχαρα της ζάχαρης, παρόλες τις προκαταλήψεις, είναι σχετικά «απαραίτητα» στην διατροφή μας και ως «καύσιμα» αλλά και στην διάθεσή μας! Όμως η [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Κινόα, ένας Πρωτεϊνούχος Σπόρος

Κινόα-Δημητριακό-640x357

Η κινόα, αρκετά διαδεδομένη σήμερα στους καταναλωτές, δεν αποτελεί πλέον μια «γκουρμέ» εναλλακτική, αλλά μια επιλογή για μια ισορροπημένη και πλήρη διατροφή. Τι είναι η κινόα; Η κινόα ή χηνοπόδιο, με επιστημονική ονομασία, Chenopodium quinoa, είναι ένας θάμνος που φύεται στην Νότια Αμερική και συγκεκριμένα, στις Άνδεις. Ο θάμνος της κινόα ανήκει στα αγγειόσπερμα και [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Πώς θα συντηρούμε σωστά τα τρόφιμα;

freege-660

Η επεξεργασία των τροφίμων είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος, αφού ο πρωτόγονος άνθρωπος, εκτός από την εξεύρεση της τροφής του, φρόντιζε επιμελώς και για τη συντήρησή της. Ο τρόπος και η σωστή αποθήκευση διάφορων ειδών τροφίμων είναι ευθύνη του καθενός μας. Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε να προσέχουμε πάντα τις ημερομηνίες [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

6 απορίες για τον καφέ

Coffee cup - cup of coffee

Το πιο διάσημο και πιο αγαπημένο ρόφημα, ο καφές, βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των προτιμήσεών μας και τώρα τελευταία αποκτά και επιστημονικό ενδιαφέρον. Τι θρεπτικά συστατικά μπορεί να έχει ένα φλιτζάνι καφέ; Όσον αφορά τη θρεπτική του αξία, αυτή συνίσταται κυρίως στο νερό και σε αμελητέες ποσότητες πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών. Τα σημαντικότερα συστατικά του [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Όλη η αλήθεια για το ψωμί από αλεύρι ζέας.

ΤΥΠΟΙ-ΑΛΕΥΡΙΩΝ-3-746x321

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι φούρνοι παράγουν ψωμί, παξιμάδια, κουλούρια, ακόμα και ζυμαρικά από αλεύρι ζέας. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά γνωστά στον άνθρωπο. Αναφέρεται και ως Ζειά και ορισμένες φορές μπλέκεται με το γερμανικό Dinkel ή την σίκαλη, ακόμα και με το καλαμπόκι, αφού ή λέξη ζέα (Zea mais) είναι η [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Γιατί ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς;

bakery-bread

Μεγάλο πλήγμα έχουν δεχθεί οι περίπου 14.000 αρτοποιοί της χώρας αλλά και οι 160.000 συνολικά εργαζόμενοι στον κλάδο στην χώρα μας, έπειτα από την απελευθέρωση του «bake off», την πώληση δηλαδή ψωμιού και εκτός αρτοποιείων. Έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, έρχεται να δώσει φως σε συνέπειες που μπορεί να αποβούν καταστροφικές, όχι μόνο για τον κλάδο, [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »
Σελίδα 5 από 12« Πρώτη...34567...10...Τελευταία »