ΣΑΝΠ

,

Οι γευστικές ελληνικές παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι γευστικές ελληνικές παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας

  Τα ήθη και τα έθιμα που συνοδεύουν το πασχαλινό τραπέζι είναι πολλά και διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Αυτό που χαρακτηρίζει το φαγητό τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εγκράτεια και η νηστεία. Οι πιστοί απέχουν όλη την εβδομάδα (εκτός από τους δυνατούς που νηστεύουν για 40 ολόκληρες ημέρες) από το λάδι, το κρέας και [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Εδέσματα της Ελλάδας

greek_christmas

Στην Ελλάδα η γιορτή των Χριστουγέννων είναι μία από τις σημαντικότερες θρησκευτικές γιορτές! Για τους Έλληνες όμως τα Χριστούγεννα, πέρα από την σημασία της θρησκείας, συνδυάζονται βαθύτατα, με την οικογένεια και το φαγητό, που αυτές τις γιορτινές ημέρες θα φέρει κοντά την οικογένεια! Στο πέρασμα των χρόνων τα παραδοσιακά έθιμα σχετικά με το φαγητό συνδυάστηκαν [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Το άγνωστο παρελθόν του πρωινού

Breakfast

Γιατί τρώμε δημητριακά με γάλα; Γιατί οι τηγανίτες με το σιρόπι θεωρούνται πρωινό; Και τι έπιναν το πρωί πριν «ανακαλυφθεί» ο καφές; Είναι τόσο συνηθισμένη και οικεία η έννοια του πρωινού σήμερα που εύλογα θα σκεφτεί κανείς πως οι άνθρωποι ξεκινούσαν από πάντα τη μέρα τους τρώγοντας πρωινό. Η ιστορία όμως αποκαλύπτει μια διαφορετική αλήθεια. [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Παγωτό, ο «έρως των λαρύγγων»

ice cream

«Ο θερμότερος έρως των λαρύγγων είναι τα παγωτά, αφειδώς καταναλισκώμενα, και συχνά προκαλούντα διλημματικούς ρεμβασμούς προτιμήσεως μεταξύ ξανθής κρέμας, ροδαλής φράγολας, και μελαγχροινής σοκολάτας, ο έρως των λαρύγγων…». Αυτό έγραφε το 1883 ο ποιητής Κωστής Παλαμάς, προσπαθώντας να αποδώσει την ηδονή που μπορεί κάποιος να αντλήσει από ένα παγωτό. Σοκολάτα, βανίλια, φράουλα… Ότι και να [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Ακτινίδιο: Μια υπερτροφή με μεγάλα οφέλη.

6

Αν συνεχίζετε να «ξινίζετε» στην όψη του ακτινιδίου, διαβάστε για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας και σίγουρα θα σπεύσετε να προμηθευτείτε μια σακούλα από το πλησιέστερο μανάβικο. Εξωτικό, θρεπτικό και ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό, το ακτινίδιο είναι το κατεξοχήν φρούτο του χειμώνα. Είναι πολύ ζουμερό και έχει μια χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση, που [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Οστεοπόρωση: Οι 4 τροφές που απομακρύνουν τον κίνδυνο

cs-osteoporosi

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Οστεοπόρωσης, θα θέλαμε να σημειώσουμε την σημασία της ενημέρωσης και τις πρόληψης, όπως σε όλες τις παθήσεις, έτσι και σε αυτή την πολύ συχνη πάθηση που μαστίζει την εποχή μας. Τι είναι η οστεοπόρωση; Τι επιπτώσεις έχει; Ποια  είναι τα συμπτώματα και ποιά η θεραπεία της; Η οστεοπόρωση είναι μια [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »
Σελίδα 2 από 1412345...10...Τελευταία »