ΣΑΝΠ

,

Πες (το με) αλεύρι

wheat

Μάθετε περισσότερα για το αλεύρι και αποκτήστε μιαν άλλη σχέση μαζί του Σε μια πρώτη ανάλυση φαίνεται ότι δεν υπάρχει πιο απλό πράγμα από το αλεύρι. Αλέθεις το σιτάρι ή όποιο άλλο σπόρο έχεις επιλέξει, απομακρύνεις το «ενοχλητικό» πίτουρο και με τη λευκή σκόνη που προκύπτει φτιάχνεις ό,τι θέλεις. Οταν όμως μιλήσεις με έναν τεχνολόγο [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Κανέλα: H xειμερινή πανδαισία

cinnamon-shot-1024x768

Η κανέλα αποτελούσε το πλέον προσοδοφόρο μπαχαρικό της Εταιρείας των Ολλανδικών Ανατολικών Ινδιών, ενώ έχει αποτελέσει έμμεση αιτία για τον γνωστό πόλεμο της κανέλας  ο οποίος έγινε μεταξύ των Ολλανδών, Γάλλων και Πορτογάλων. Στόχος ήταν η διεκδίκηση της Κεϋλάνης -σημερινής Σρι Λάνκα-, η οποία κατά τον 17ο με 18ο αιώνα παρήγαγε αποκλειστικά την κανέλα. Σε [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη γλουτένη

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη γλουτένη

Η γλουτένη είναι η κύρια πρωτεΐνη τον γνωστότερων δημητριακών και αποτελείται από την γλιαδίνη και τη γλουτενίνη. Αποτελούν το 80% της πρωτεΐνης του σιταριού και σημαντικά ποσοστά στο κριθάρι και στην σίκαλη. Επίσης αποτελεί ένα πρόσθετο στις τροφές που παρασκευάζονται βιομηχανικά. Η γλουτένη κάνει τα άλευρα από τους καρπούς που την περιέχουν να είναι ελαστικά [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Συνταγή για Χριστόψωμο

HP6G0048

Υλικά 10.000 γρ. αλεύρι 55%300 γρ. ζάχαρη200 γρ. αλάτι600 γρ. ξινό ζυμάρι400 γρ. μαργαρίνη μαλακή80 γρ. γλυκάνισο20 γρ. μαχλέπι10 γρ. μαστίχα Εκτέλεση Α’   Κόβουμε τα ζυμάρια σε βάρος 700 γρ. Κόβουμε επίσης ζυμάρια σε βάρος 40 γρ. έκαστοκαι πλάθουμε σε μπαλάκια (για το σχηματισμό σταυρού). Πλάθουμε μπαστούνια και σχηματοποιούμε κουλούρες. Τοποθετούμε μέσα στην κουλούρα τα [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Η ιστορία του καφέ

Roastedcoffeebeans

Όλα όσα τρώμε ή πίνουμε που μας δίνουν ενέργεια έχουν μπει στο επίκεντρο των συζητήσεων μας και δεν σταματάμε να διαβάζουμε και ψάχνουμε για το αν είναι καλά ή κακά και για το πόσο συχνά ή αραιά πρέπει να τα καταναλώνουμε ειδικά με τους σημερινούς τρόπους ζωής και τις απαιτήσεις σε αποθέματα ενέργειας καφές λοιπόν [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Η ιστορία του ψωμιού

millet-gleaners

Η ιστορία του ψωμιού είναι τόσο μεγάλη, όσο και η παρουσία σχεδόν του ανθρώπου στη γη. Στην αρχαία Αίγυπτο με την ανατολή του πολιτισμού άρχισε να παρασκευάζεται και το ψωμί. Από την αρχή της ζωής στον Πλανήτη μας, οι άνθρωποι έτρωγαν ωμούς τους δημητριακούς καρπούς, αργότερα έμαθαν να τους καβουρδίζουν. Το πρώτο αλεύρι δεν είχε [...]

1 Αφήστε τα σχόλιά σας »
Σελίδα 13 από 14« Πρώτη...1011121314