ΣΑΝΠ

,

Λαχταριστά Cinnamon rolls

PJ-BU959_SMELLj_GR_20140520193553

…μυρωδάτα, ζεστά η κρύα, με σοκολάτα ή κρέμα…μια λιχουδιά που δεν θα αφήνει κανένα ασυγκίνητο! Σας δίνουμε την συνταγή για τα πιο αφράτα ρολλάκια κανέλλας: Υλικά για 12 ρολά: – 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα- 2 αυγά- 1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη, λιωμένη- 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι- 1/2 φλιτζάνι [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Croque madame & Croque monsieur

croque-madame-14755_l

H νέα μόδα του brunch, είναι πλεόν γεγονός και έχει διαδοθεί σε όλες τις καφετέριες και bistro της Αθήνας! Από τις πιο κλασικές και δημοφιλείς επιλογές σε όλα τα μενού…οι λαχταριστοί, Kροκ Μάνταμ και Κροκ Μεσιέ…ή αλλιώς ο κύριος και η κυρία Τοστ άρτι αφιχθέντες από τα Παρίσια! Για μας σήμερα, αποτελεί μία ακόμα γρήγορη [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Η νοστιμιά του Λάζαρου…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωνουν ανήμερα το πρωί του Σαββάτου ειδικά κουλουράκια, τα οποία τα ονομάζουν «Λαζαράκια», «Λαζάρηδες» ή αλλιώς και «Λαζαρούδια» «Λαζαράκια για τον Λάζαρο αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις» συνήθιζαν να λένε παλαιότερα, αφού πίστευαν ότι σύμφωνα με την παράδοση, ο αναστημένος φίλος του Χριστού είχε παραγγείλει: «Όποιος [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Χαλβάς: Το γλύκισμα με τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία!

xalvas1

Μια αναδρομή στην ιστορία του χαλβά μας δείχνει πως είναι γλύκισμα πολλών αιώνων. Συναντάται πρώτη φορά στο μεσαίωνα. Με το πέρασμα των χρόνων θα ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές. Από την Ανατολική Μεσόγειο έως την Ινδία. Αρώματα φιστικιού και αμύγδαλου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Ο πρώτος χαλβάς που παρασκευάστηκε δεν ήταν νηστίσιμος. Ήταν από χουρμάδες και [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Tαραμάς, ο συνοδός της λαγάνας!

Screen-Shot-2014-02-26-at-07.31.18 (1)

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά μερικά από τα πιο νόστιμα πράγματα της ελληνικής κουζίνας κατά παράδοση, τα τρώμε μόνο λίγες μέρες το χρόνο. Όπως ο ταχινένιος χαλβάς, η λαγάνα και ο ταραμάς και πιο ειδικά η ταραμοσαλάτα. Ευτυχώς σιγά-σιγά πολλές ταβέρνες τα εντάσσουν στο μενού τους, ώστε να τα απολαμβάνουμε και άλλες φορές! [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Το ψωμί…σε βάθος 8.000 χρόνων!

Egyptian_harvest

Το ψωμί είναι – εδώ και χιλιάδες χρόνια – «ζυμωμένο» με την ιστορία του ανθρώπου: με την τροφή του, την επιβίωσή του, τη θρησκευτική του λατρεία, αλλά και τις μικρές-μεγάλες γαστρονομικές απολαύσεις του. Στο πέρασμα των αιώνων, κοσμογονικές αλλαγές έγιναν στον τρόπο διαβίωσης, στις γευστικές προτιμήσεις και στις συνήθειές μας. Το ψωμί, όμως, παρέμεινε και [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »
Σελίδα 4 από 6« Πρώτη...23456