ΣΑΝΠ

,

Οι πρωτεΐνες των αλεύρων & ο ρόλος τους στην αρτοποίηση

386742-PC3U1T-245

Οι πρωτεΐνες είναι βασικά δομικά συστατικά των κυττάρων. Είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ανάπλαση των ιστών του σώματος. Είναι μείζονα συστατικά των ενζύμων, δηλαδή των ουσιών που ρυθμίζουν το μεταβολισμό και γενικά όλες τις λειτουργικές διεργασίες των ζώντων οργανισμών. Τέλος, είναι συστατικά ορμονών και αντισωμάτων. Στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές πρωτεΐνες, κάθε [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Οι μικροβιολογικοί κίνδυνοι στο παγωτό

bowl-close-up-dark-1343504

Το παγωτό είναι ένα παγωμένο επιδόρπιο με βάση το γάλα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά και του ουδέτερου pH αποτελεί καλό υπόστρωμα για την ανάπτυξη μικροβίων. Τα στάδια της παστερίωσης και εν συνεχεία της κατάψυξης μειώνουν αυτόν τον κίνδυνο. Όμως, παρόλα αυτά, υπάρχουν μικροβιολογικοί κίνδυνοι που συνδέονται με το παγωτό. Το μικροβιακό [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων ΛΑΕΚ

seminar

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Το Σωματείο μας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του με σκοπό να καταρτίσει τα μέλη του και στην προσπάθειά του να τα βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς, συμμετέχει στην υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων ΛΑΕΚ. Τα Σεμινάρια αυτά είναι επιδοτούμενα για τους εργαζόμενους (μετά το πέρας των Σεμιναρίων και αφού έχουν παρακολουθήσει όλες τις [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Mείωση της ζάχαρης και του νατρίου: Ισχυρές τάσεις στην αρτοποιία

zaxari

  H αρτοποιία είναι ένας τεράστιος και συνεχώς εξελισσόμενος τομέας τροφίμων. Από το πρωινό μέχρι τα σνακ και τα σάντουιτς, ο κλάδος της αρτοποιίας έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από ορισμένες από τις κορυφαίες τάσεις στη βιομηχανία των τροφίμων. Καθώς οι καταναλωτές αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές για να βελτιώνουν τον τρόπο ζωής τους, ο ορισμός [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Ασφαλής χειρισμός υλικών για την παραγωγή εορταστικών γλυκισμάτων

OG9P0E0

  Την περίοδο των εορτών, με τα τόσα γλυκίσματα που θα παραχθούν, ένα από τα βασικά μυστικά επιτυχίας που πρέπει να προσέξει ο ζαχαροπλάστης είναι ο σωστός χειρισμός των υλικών. Η σωστή επιλογή, χρήση και συντήρηση των υλικών είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί ζωντανό το άρωμα και η γεύση που προσφέρει το κάθε υλικό στο [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Ετήσια εορταστική εκδήλωση από τo Σωματείο Αρτοποιών Πειραιά

IMG-7d2a7b901661659e56b33dafa4823237-V

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και επισημότητα η ετήσια εορταστική εκδήλωση προς τιμή του Αγίου Δημητρίου, προστάτη του Σωματείου. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, Μητρόπολη του Πειραιά τελέσθηκε αρτοκλασία, όπου Αρτοποιοί με τις οικογένειές τους, Φίλοι και Συνεργάτες της τάξης, παρακολούθησαν την τελετή και μετά το [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »
Σελίδα 2 από 812345...Τελευταία »