Νέα

Επέκταση χορήγησης επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας σε αρτοποιεία Ιούλιο-Οκτώβριο 2023

light-bulbs-g766798f85_1280-e1654508388990

Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/152/4/2.1.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Χορήγηση επιδότησης, από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μη οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας με παροχές ισχύος μέχρι και 35 kVA, καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, που έχουν κύρια δραστηριότητα με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 10.71, [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Προζύμι και μεταβολικές διαδικασίες

front-view-female-chef-dusting-her-hands-with-flour-before-handling-pizza-dough

  Ο μεταβολισμός  είναι το σύνολο των βιοχημικών αντιδράσεων που πραγματοποιούνται στα κύτταρα των ζωντανών οργανισμών και περιλαμβάνει όλες εκείνες τις βιοχημικές διαδικασίες, που εμπλέκονται στην παραγωγή και στην απελευθέρωση της ενέργειας.  Με άλλα λόγια, ο μεταβολισμός είναι η διεργασία κατά την οποία η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στις τροφές, μετατρέπεται σε κατάλληλη μορφή τόσο για να αποθηκευτεί στον [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Δήλωση του ΚΑΔ 10.71 μέχρι 5/12/23 για τους αρτοποιούς με πάροχο τη ΔΕΗ από 1/2/22-31/1/23

ΔΕΗ

Συνημμένη στο παρόν υπάρχει η απάντηση της ΔΕΗ σε επιστολή της Ομοσπονδίας μας. Σύμφωνα με την σχετική νομοθετική ρύθμιση, δικαιούχοι της  πρόσθετης επιδότησης, είναι οι παροχές με κύρια δραστηριότητα με Κ.Α.Δ: 10.71. Για όσους συναδέλφους δεν έχουν στην έναρξη επαγγέλματος ως  κύρια δραστηριότητα τον ΚΑΔ  10.71, α) να επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με το λογιστή τους ούτως ώστε [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

5 χρήσιμα tips για να συντηρήσετε τον επαγγελματικό σας φούρνο!

many-ready-made-fresh-baked-croissant-bakery-oven-1

Οι επιχειρήσεις εστίασης – είτε είναι εστιατόρια, είτε πιτσαρίες, είτε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κ.λπ. – είναι απαραίτητο να προσφέρουν τα προϊόντα καλοψημένα. Πώς, όμως, διασφαλίζεται το ακριβές και αποτελεσματικό ψήσιμο; Κάθε κατάστημα εστίασης που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να είναι εξοπλισμένο με κορυφαίας ποιότητας επαγγελματικούς φούρνους, οι οποίοι αποτελούν τα πλέον απαραίτητα εργαλεία για κάθε [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Ημερίδα του ΣΑΝΠ με θέμα “Η πρόκληση των νέων δεδομένων-Κάνω το επόμενο βήμα”

075

Την Κυριακή  12  Νοεμβρίου  2023  και  ώρα  11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε, με  εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αρτοποιών, η Ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με θέμα “Η πρόκληση των νέων δεδομένων-Κάνω το επόμενο βήμα” με ομιλητή τον διακεκριμένο ανθρωποκεντρικό ομιλητή Δρ. Ιωάννη Καλογεράκη. “Η πρόκληση των νέων δεδομένων-Κάνω το [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Διαχείριση ασφάλειας των τροφίμων σε μια επιχείρηση

pastries-croissants-muffins

Η διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων αφορά στη συμμόρφωση με τους κανόνες  υγιεινής και  στη νομοθεσία των τροφίμων. Κάθε επιχείρηση όσο μικρή και αν είναι, πρέπει να διασφαλίσει ότι εφαρμόζει διαδικασίες που εξασφαλίζουν ότι τα τρόφιμα που θα παραχθούν και θα διατεθούν δεν εγκυμονούν κινδύνους για τους καταναλωτές. Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (HACCP) [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »
Σελίδα 2 από 3712345...102030...Τελευταία »