Η Europain 2020 επαναπροσδιορίζεται α λα γαλλικά με επιτυχία

Στην τετραήμερη ανανεωμένη έκδοσή της, η Europain συγκέντρωσε όλους τους φορείς του κλάδου της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στην Αίθουσα 1 του εκθεσιακού κέντρου Porte de Versailles, επαναπροσδιορίζοντας με επιτυχία τη θέση του κλάδου. Πάνω από 38.000 επαγγελματίες του κλάδου έδωσαν το παρών, εκ των οποίων 24% ήταν ξένοι επισκέπτες.

Η ποιότητα των προϊόντων των εκθετών και η κορυφαία διοργάνωση της έκθεσης από τη διοργανώτρια εταιρεία GL events αποτέλεσαν πόλο έλξης για ιδιαίτερα απαιτητικούς επαγγελματίες και παρείχαν πρόσφορο έδαφος για ποιοτικές συνδιαλλαγές, οι οποίες επικροτήθηκαν ομόφωνα.

Η επόμενη έκθεση Europain θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 1 του εκθεσιακού κέντρου Porte de Versailles στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρά τη μετριασμένη προσέλευση λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, όλοι αναγνώρισαν το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των επισκεπτών που παρευρέθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles.

Από επιχειρηματική σκοπιά, πέρα από τις εκατοντάδες προνομιακές συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των επαγγελματιών στα περίπτερα της έκθεσης, η δημιουργία της ψηφιακής υπηρεσίας «Business & International meetings», την οποία χρησιμοποίησαν περισσότεροι από 1.000 εκθέτες και επισκέπτες, έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν 340 επιχειρηματικά εστιασμένες συναντήσεις.

ΠΛΗΘΩΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν περισσότερες από 100 καινοτομίες: εξοπλισμός συνδεδεμένος και λιγότερο ενεργοβόρος, υλικά βιολογικά, χωρίς πρόσθετα και πιο θρεπτικά, έξυπνα λογισμικά διαχείρισης, αλλά και απλά υλικά και εύχρηστες λύσεις μικρογευμάτων για ελκυστικότερες προσφορές προς τους πελάτες.

Οι εκθέτες αλευροποιίας, με ισχυρή παρουσία στον εκθεσιακό χώρο, γοήτευσαν το επαγγελματικό κοινό, το οποίο στρέφει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον στην πηγή των προϊόντων και την προέλευση των υλικών. Στη σκηνή «Αρτοποιία και Μικρογεύματα», ο Anthony Bosson, επικεφαλής τεσσάρων καταστημάτων L’Essentiel στο Παρίσι, εξηγεί: «Το ψωμί που φτιάχνουμε πρέπει να έχει ισχυρή ταυτότητα, να εκφράζει τον χαρακτήρα μας».

150 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ EUROPAIN

Η έκθεση Europain φιλοξένησε μια σειρά εκδηλώσεων με τη μορφή συνεδρίων, συζητήσεων και ομιλιών, που κάλυψαν τις εξελίξεις και τις αλλαγές του κλάδου. Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη, οι φυσικοί χρωστικοί παράγοντες, το άσθμα του αρτοποιού, η ψηφιακή επικοινωνία και η νεο-ζαχαροπλαστική/νεο-αρτοποιία ήταν μόνο μερικά από τα θέματα που κάλυψαν οι υψηλού κύρους συμμετέχοντες. Ο Αμερικανός Nathan Myrvold επέλεξε μάλιστα την έκθεση Europain για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Modernist Bread».

Στη Σκηνή «Αρτοποιία και Μικρογεύματα», 30 αναγνωρισμένα ονόματα, μεταξύ των οποίων και οι Louis Lamour, Lionel Bonnamy (La Fabrique aux Gourmandises), Mei Narusawa (Καλύτερη παραδοσιακή γαλλική μπαγκέτα 2017) και Louis Taine (Ducasse sur Seine), επέδειξαν την τεχνογνωσία τους μπροστά σε ένα άκρως απαιτητικό κοινό.

Η «Γλυκιά Σκηνή», από την πλευρά της, παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με κορυφαία ονόματα όπως οι Michaël Bartocetti (George V), Yann Brys (Pâtisserie Tourbillon) και Nina Métayer. Η έκθεση Europain καθιερώνεται πλέον ως το σημείο συνάντησης των ζαχαροπλαστών.

Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά