ΣΑΝΠ: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2020

Tην Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων ΅RED 1925΅ εντός του Σταδίου Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ στο Ν.Φάληρο – Πειραιάς, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου.

Η εορταστική αυτή εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα-Αρτοποιό, στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Συνάδελφοι Αρτοποιοί του Πειραιά με τις οικογένειές τους, και πολλοί Φίλοι και Συνεργάτες της τάξης.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ.Γεώργιος Τσουκαλάς απηύθυνε χαιρετισμό, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους :

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι Αντιδήμαρχοι,

Αγαπητοί Πρόεδροι Φίλων Σωματείων,

Κύριοι τ.Πρόεδροι της ΟΑΕ,

Φίλοι Συνεργάτες,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζουμε στην καθιερωμένη εκδήλωσή μας, την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα-Αρτοποιό εδώ και πολλά χρόνια, και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας για μια ακόμη φορά.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κάθε Πρωτοχρονιά είναι Γιορτή Απολογισμού και Ελπίδας. Ένα τέλος που μας προκαλεί να αναλογιστούμε τι καταφέραμε τη χρονιά που πέρασε και μια νέα αρχή που μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.

Τα τελευταία χρόνια, φίλες και φίλοι, λόγω της κρίσης ήταν γεμάτα ανατροπές και ραγδαίες εξελίξεις που επηρέασαν όλους μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύει ο κλάδος μας, με τα πολλά προβλήματα – αθέμιτος ανταγωνισμός, παρουσία αμέτρητων αλυσίδων Αρτοποιίας, καμιά εφαρμογή των Νόμων – η απάντηση και η διέξοδος είναι η ενότητα. Η συσπείρωση των μελών γύρω από τα Σωματεία και γύρω από την Ομοσπονδία μας. Η αποτελεσματική θωράκιση του κλάδου από όλα αυτά τα δεινά, περνάει μέσα από την αλληλεγγύη και την αμοιβαία συνεργασία.

Καμιά πολιτεία και καμιά κυβέρνηση, ανεξαρτήτως χρώματος, δεν μας στήριξε ουσιαστικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στα μεγάλα μας προβλήματα. Απεναντίας, στο όνομα της όποιας εργαλειοθήκης ή της όποιας Ευρωπαϊκής οδηγίας, μας συρρίκνωσαν και μας λοιδωρίσανε. Ήταν τόσο το μένος απέναντί μας, που μας πήραν και την ταυτότητα, και τώρα προσπαθούμε με συζητήσεις και δικαστικούς αγώνες στην Ευρώπη, με αποδεικτικά στοιχεία να την ξαναπάρουμε. Μιλάω για την ονομασία «ΦΟΥΡΝΟΣ», μια κατοχυρωμένη νομικά ονομασία που τη μοίρασε η προηγούμενη κυβέρνηση απλόχερα σε σούπερ μάρκετ, πρατήρια, bake off, παντού !!

Τέλος πάντων, κυρίες και κύριοι, είναι πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε για τα προβλήματά μας αλλά δεν θέλω να βαρύνουμε το κλίμα γιατί η μέρα είναι εορταστική, και επειδή είναι ξεκίνημα χρονιάς πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Ωστόσο εμείς οι Βιοτέχνες Αρτοποιοί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπάρχει συνέχεια σε αυτό που υπηρετούμε τόσα χρόνια, το Φούρνο της Γειτονιάς.

Ο Φούρνος της Γειτονιάς και το παραδοσιακό ψωμί που παρουσιάζει με μεράκι και αγάπη ο Βιοτέχνης Αρτοποιός είναι αξίες ανεκτίμητες, διαχρονικές και έτσι θα παραμείνουν στις καρδιές των καταναλωτών, αποτελώντας πάντα την πρώτη τους επιλογή.Ας κοιτάξουμε λοιπόν να συνεχίσουμε την πλούσια κληρονομιά μας, την ιστορία μας και την παράδοσή μας και να εκμεταλλευτούμε τα πολλά πλεονεκτήματα, αξιοποιώντας τα με φαντασία και δημιουργικότητα.

Να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, πάντα κοντά στον άνθρωπο, συμμεριζόμενοι τις ανάγκες και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, απορροφώντας σχεδόν όλες τις αυξήσεις των πρώτων υλών, εδώ και πολλά χρόνια, και βοηθώντας στο μέτρο του δυνατού τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Τώρα, για τη Γυναίκα-Αρτοποιό, τη φουρνάρισσα, τι να πρωτοπεί κανείς. Ότι αν δεν υπήρχαν αυτές δεν θα υπήρχαν Φούρνοι; Να πούμε για την αντοχή τους; Τα ψυχικά τους αποθέματα; Τον διπλό, τριπλό, τετραπλό ρόλο τους; Την υπομονή τους; Γιατί δεν είναι μόνο Φουρνάρισσες, είναι και Μάνες και Σύζυγοι και Νοικοκυρές και πολλά ακόμη. Θέλω στο σημείο αυτό, με αφορμή την αναφορά μου στη Γυναίκα-Αρτοποιό, να δανειστώ ένα απόσπασμα από τη στήλη «Πραγματικότητα & αυταπάτες» της Εφημερίδας των Αρτοποιών, της Κας Βιλελμίνης Γεωργιλά, που αναδεικνύει με τον τρόπο που ξέρει η Κα Μίνη, την προσφορά της Γυναίκας –Αρτοποιού :

«Mια αχτίδα φωτός είναι η απόφαση που πήρε το 2019 η ηγεσία του κλάδου, με πρόταση του Σωματείου Θεσσαλονίκης να είναι το 2020 ¨Το Έτος της Φουρνάρισσας¨, της ¨Κυρίας του Φούρνου¨ θα λέγαμε, για να αποδώσουμε ακριβέστερα το διπλό της ρόλο, στο ¨μέσα¨ που είναι η προώθηση της παραγωγής και στο ¨έξω¨ που είναι η προώθηση της κατανάλωσης.

Κα αυτό τον διπλό ρόλο, που τους παραχώρησε ο πατέρα ή ο σύζυγος τον έχουν αναλάβει οι γυναίκες εδώ και πολλά χρόνια πριν, σαν βοηθοί, και σήμερα έφθασαν να πρωταγωνιστούν στη νέα μορφή του μοντέρνου Φούρνου.

Και δεν είναι τυχαίο ότι η πρόταση για το ¨ ΄Ετος της Φουρνάρισσας¨ έγινε από την Πρόεδρο ενός από τα μεγαλύτερα Σωματεία της χώρας, που ήδη μέχρι τώρα, έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως τα Φεστιβάλ του ψωμιού, την εθελοντική αιμοδοσία, την Ειδική έκδοση για τα 150 χρόνια ζωής του Σωματείου Θεσσαλονίκης και την ιστορική αναδρομή του με έγγραφα, φωτογραφίες και στοιχεία από το πολύτιμο αρχείο του. Αυτά είναι τα στοιχεία μιας πραγματικότητας που δεν πρέπει να αγνοηθεί αλλά να συνεχιστεί πιο μαζικά και πιο δυναμικά στη χάραξη της μελλοντικής πορείας του κλάδου. Και για να μην υπάρχουν αυταπάτες, και σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να συμβάλλουν οι ¨Κυρίες του Φούρνου¨, συμμετέχοντας όλο και περισσότερο στα κοινά δρώμενα, μέσω των Σωματείων τους, παίρνοντας και κει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.»

Κλείνοντας, με την ευχή για μια Καλή & Δημιουργική Χρονιά για όλα τα μέλη μας και τις οικογένειές τους, θέλω να πω για πολλοστή φορά αυτό που με συγκινεί και με εκφράζει ως Αρτοποιό : Ευλογημένο το ψωμί, ευλογημένοι και μεις που το υπηρετούμε.

Παρακαλώ, σεβαστείτε το. Καλή χρονιά σε όλους !!”

Στη συνέχεια, η Έφορος του Σωματείου κ. Ιωάννα Βανίλα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στη σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα –Αρτοποιό.

Ο Πρόεδρος κ.Γεώργιος Τσουκαλάς κάλεσε τον πανοσιολογιότατο πατέρα Αυγουστίνο να προσέλθει για να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, και την Συνάδελφο Αρτοποιό κ.Αθηνά Εξάρχου να κόψει την πίτα.

Κατόπιν κληρώσεως το όμορφο ρολόι κέρδισε o αρτοποιός και τ.Σύμβουλος ΔΣ του ΣΑΝΠ κ.Στέφανος Βανίλας. Στη συνέχεια μοιράστηκαν σε όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση ημερολόγια του Σωματείου καθώς και αναμνηστικά γούρια.

Το λόγο επίσης πήραν και απηύθυναν χαιρετισμό :

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γ.Μώραλης

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄Πειραιά – κ. Μανωλάκος

O Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιά –κ.Μελάς

Η Βουλευτής ΝΔ Α΄Πειραιά – κ.Ν.Δούνια

Η Αντιδήμαρχος Πειραιά & Συνάδελφος Αρτοποιός κ.Αντ.Καρακατσάνη

Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ.Αλ.Αργουδέλης

Η Αντιδήμαρχος Πειραιά κ.Αθ.Γλύκα – Χαρβαλάκου

Ο Δημ.Σύμβουλος Πειραιά κ.Τ.Μαρκαριάν

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος ΒΕΠ κ.Γ.Κωνσταντόπουλος

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά κ.Ν.Παπαγεωργίου

Ο τ.Πρόεδρος ΟΑΕ & ΣΑΑΠΠ κ.N.Νούσιας

Η ΄Εφορος Δημ. Σχέσεων ΠΣΕ κ.Μ.Γκόνη

Μας τίμησαν με την παρουσία τους :

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γ.Μώραλης, οι Βουλευτές ΝΔ – Α΄Πειραιά κ.κ. Κ.Κατσαφάδος, Ν.Μανωλάκος, Ι.Μελάς και Ν.Δούνια, οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά κ.κ. Αντ. Καρακατσάνη, Αλ.Αργουδέλης, Αθ.Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Δημ.Σύμβουλος Πειραιά κ.Τ.Μαρκαριάν, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά κ.Ν.Παπαγεωργίου & ο Α΄Αντιπρόεδρος ΒΕΠ κ.Γ.Κωνσταντόπουλος.

Επίσης παρευρέθησαν, ο τ.Πρόεδρος ΣΑΝΠ κ.Γ.Καλαμπόκας, ο τ.Πρόεδρος ΣΑΑΠΠ & ΟΑΕ κ.Ν.Νούσιας, ο τ.Γ.Γραμ. ΣΑΝΠ κ.Χ.Πάντος, ο Πρόεδρος & ο Γεν.Γραμ.ΣΑΑΠΠ κκ.Χ.Μάνος & Γρ.Στράτης, αντίστοιχα, καθώς και η Σύμβουλος ΣΑΑΠΠ κ.Κ.Μαρκάκη, ο Πρόεδρος & ο Γεν.Γραμ. του Σωματείου Αρτοποιών Αιγίου κκ..Αρ.Τηλιγάδας & Δ.Θεοδωρόπουλος, αντίστοιχα, ο Πρόεδρος Σωμ.Αρτοποιών Κορίνθου κ.Ι.Βακάλογλου, ο Β΄ Αντιπρόεδρος ΟΑΕ κ.Πρ.Τσουκαλάς, ο Πρόεδρος & ο Γεν.Γραμμ. ΟΒΣΠ κ.κ. Δ.Σαμιωτάκης & Απ.Τάπρατζης, αντίστοιχα, και η Έφορος Δημ.Σχέσεων ΠΣΕ κ.Μ.Γκόνη.

Από τις εταιρείες παρευρέθησαν : οι κ.κ.Δ & Στ. Αντωνόπουλος από την εταιρεία Δ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, ο κ.Δ.Λύκουρας από την εταιρεία Δ.ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΑΒΕΤΕ, ο κ.Θ.Κουρλαμπάς από την εταιρεία ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡ.ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ ΕΠΕ, ο κ.Ν.Μιτωνίδης διευθυντής της εταιρείας ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ καθώς και ο κ.Αλ.Κοντοσώρος εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας, ο κ.Ν.Λαούδης από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΛΑΟΥΔΗ ΑΕΒΕ ο κ.Κ.Γιαννακούρης από την εταιρεία Κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗ & ΣΙΑ ΕΕ, ο κ.Β.Νούσης από την εταιρεία ΝΟΒΑ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΣΗΣ, ο κ.Χ.Νούσης από την εταιρεία ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΟΥΣΗΣ, ο κ.Μ.Λάζαρης από την εταιρεία ΝΙΚ.ΤΣΙΣΤΡΑΚΗΣ – ΑΦΟΙ ΛΑΖΑΡΗ ΟΕ, ο κ.Ι.Χατζηβασιλείου από την εταιρεία ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ, καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών ΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕΤ-ΕΛΛ.ΦΟΥΡΝΟΣ, ΜΥΛΟΙ ΑΣΩΠΟΥ ΑΒΕΕ και ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ ΑΒΕΕ.

Επίσης παρευρέθησαν η κ.Β.Γεωργιλά, διευθύντρια της εφημερίδας ΅Εφημερίς Αρτοποιών΅, ο κ.Γ.Σηφοστρατουδάκης, διευθυντής του περιοδικού ΅ Αρτοποιός – Βιοτεχνική Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική ΅ , ο. Γ.Πετρόπουλος από το περιοδικό ΅Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική, Α-Ζ΅ και η κ.Κ.Πετούση από το Δημ.Ραδιόφωνο Πειραιά, Κανάλι 1 – 90,4.

Ευχαριστούμε θερμά, την εταιρεία ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ για τα άφθονα και πολύ νόστιμα προϊόντα ζύμης που μας προσέφεραν στην εκδήλωσή μας, και ευχαριστούμε προσωπικά για τη συνεργασία τον κ.Ν.Μιτωνίδη, διευθυντή της εταιρείας στην Αττική, καθώς και το συνεργάτη του κ.Αλ.Κοντοσώρο, που μας τίμησαν και με την παρουσία τους.

Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά