Προετοιμασία για τις γιορτές

Για τα αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία σε ολόκληρη τη χώρα, μια επιτυχημένη προετοιμασία για τις γιορτές συνεπάγεται ένα λεπτομερή σχεδιασμό και μια άρτια οργάνωση. Καθώς οι πελάτες θα αναζητήσουν τις αγαπημένες τους λιχουδιές, η σωστή διαχείριση τόσο των προϊόντων που θα πωληθούν όσο και της επιχείρησης ευρύτερα, είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να αποφευχθεί το χάος και ο πανικός!

Σωστός προγραμματισμός

Προκειμένου ο επαγγελματίας αρτοποιός και ζαχαροπλάστης να συμβαδίσει με την αυξημένη ζήτηση, η απόφαση για το τι θα διαθέσει κατά την εορταστική περίοδο πρέπει να παρθεί από νωρίς και να γίνει μια προσεκτική διαδικασία σχεδιασμού.

Η λήψη αυτών των αποφάσεων όσο το δυνατόν νωρίτερα θα βοηθήσει την περίοδο των διακοπών να κυλίσει πιο ομαλά. Η προσεκτική επιλογή, η σωστή ποσότητα, η ποιότητα, ο διαχωρισμός των εργασιών μέσα στην επιχείρηση και η καλή επικοινωνία των εργαζομένων σε αυτή, θα βοηθήσουν την εύρυθμη λειτουργία της και θα συμβάλλουν σημαντικά στο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ημερών.

Προϊόντα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον

Μπορεί τα κλασσικά εορταστικά προϊόντα να είναι σίγουρη επιλογή των καταναλωτών, ωστόσο υπάρχει και μεγάλη μερίδα αυτών που αγαπούν το καινούργιο και το διαφορετικό. Εμπλουτίστε το κατάστημά σας με δημιουργίες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του αγοραστή. Δώστε έμφαση στην ποιότητα αλλά και την εμφάνιση και κάντε τον να θέλει να το αγοράσει. Η εορταστική περίοδος είναι η τέλεια ευκαιρία για να δείτε τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας, να επισκεφτείτε αγορές, να εμπνευστείτε και δημιουργήσετε στην επιχείρησή σας. Κρατήστε το παλιό αλλά δώστε και μια ευκαιρία στο καινούργιο να κλέψει τις εντυπώσεις. Φυσικά μην αμελήσετε τη συσκευασία, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή ενός προϊόντος!

Γιορτινή ατμόσφαιρα

Ένα όμορφο κατάστημα έχει σίγουρα κερδίσει τον καταναλωτή προτού καν μπει μέσα! Οι γιορτές χωρίς στολισμό δεν έχουν τόση αξία. Φροντίστε λοιπόν να έχετε στολίσει το αρτοποιείο ή ζαχαροπλαστείο σας κάνοντας τους επισκέπτες να νιώθουν όμορφα σε ένα χώρο που θυμίζει γιορτινό σκηνικό. Τέτοιους χώρους αγαπούν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι. Θυμηθείτε μόνο να αποφύγετε τις υπερβολές!

Κάντε την αναμονή… γλυκιά

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου το φαινόμενο της αναμονής είναι κάτι συνηθισμένο. Πολλές φορές οι ουρές που σχηματίζονται είναι δύσκολα διαχειρίσιμες. Ωστόσο μπορείτε να κάνετε την αναμονή των πελατών σας πιο γλυκιά, προσφέροντάς τους κάτι από αυτά που έχετε ετοιμάσει. Έτσι θα κερδίσετε λίγο χρόνο μέχρι να τους εξυπηρετήσετε αλλά και θα διαφημίσετε τα προϊόντα σας, τα οποία μετά από μία δοκιμή ίσως γίνουν ανάρπαστα!

Χρησιμοποιείστε τα social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να διαδώσετε τη δουλειά σας και να «πιάσετε» και τα πιο νεανικά κοινά. Αναδείξτε τη δουλειά σας μέσα από αυτά, καθώς μία φωτογραφία ή ένα σχόλιό σας πάνω στο διαφημιζόμενο προϊόν σας θα ανοίξει νέες πόρτες και θα διαδοθεί, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο σε εσάς και στο αρτοποιείο ή ζαχαροπλαστείο σας.

Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά