Γιορτή Ψωμιού 2016!

 

Τα  Σωματείο Αρτοποιών Ν.Πειραιώς με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου  διοργάνωσαν την 1η Γιορτή Ψωμιού στο Άλσος  Περιστερίου στις 24 – 26 Σεπτεμβρίου  2016.

Από το  Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου  μέχρι και  το βράδυ της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, είχαν στηθεί πλήρως εξοπλισμένοι φούρνοι όπου έμπειροι αρτοποιοί ζύμωναν, έπλαθαν και φούρνιζαν παντός είδους αρτοσκευάσματα και γλυκά αρτοποιίας, τα οποία στη συνέχεια μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκομένους.  Η γλυκιά και αξεπέραστη  μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού πλημμύρισε το Άλσος Περιστερίου,  προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους φίλους να το γευτούν και να γνωρίσουν από κοντά το μόχθο και το μεράκι του βιοτέχνη Αρτοποιού.

Στα  πλαίσια της παραπάνω Γιορτής  Ψωμιού  τα δύο Σωματεία  είχαν φροντίσει για διάφορα δρώμενα ώστε να διασκεδάσουν οι μικροί μας φίλοι και παράλληλα το απόγευμα της Κυριακής μας κράτησε ευχάριστη συντροφιά ο γνωστός  Ηπειρώτης τραγουδιστής  κ.Ηλ.Κόντης  συνοδευόμενος  από το  Σύλλογο Ηπειρωτών Περιστερίου  που  χόρεψαν και παρέσυραν  με το κέφι τους και τους παρευρισκομένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωινό της Δευτέρας, κατόπιν  προσκλήσεως που έγινε στα σχολεία της  περιοχής, πλήθος μικρών μαθητών συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους,  πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Γιορτή Ψωμιού όπου ακούραστοι οι αρτοποιοί τους έδειξαν από κοντά πώς παράγεται και ψήνεται  το ψωμί και όλα τα προϊόντα αρτοποιίας που καθημερινά αγοράζουν από το Φούρνο της Γειτονιάς τους.  Στη συνέχεια  μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά σχολικές τσάντες  με δώρα και  πολλά  φρεσκοψημένα  προϊόντα αρτοποιίας που μόλις είχαν βγει από το φούρνο.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής εκτός από την προβολή της Βιοτεχνικής Αρτοποιίας και  κατ΄ επέκταση του Φούρνου της Γειτονιάς, ήταν να ενημερωθεί  το κοινό  κάθε  ηλικίας  για τη σπουδαιότητα και τη θρεπτική αξία του «φρέσκου ψωμιού» – το οποίο   βρίσκει μόνο στο Φούρνο της γειτονιάς του -  που αποτελεί  τη βασική και αναντικατάστατη τροφή του ανθρώπου.

Ιδιαίτερα δε, απευθυνθήκαμε  στα νέα παιδιά όπου μέσα από τη σωστή ενημέρωση προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τους αυριανούς συνειδητοποιημένους   καταναλωτές.

Το Σάββατο έγινε η έναρξη της Γιορτής Ψωμιού από τους Προέδρους των δύο Σωματείων κ. Χ.Μάνο της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων και κ.Δ.Ντούρα του Σωματείου Αρτοποιών Ν.Πειραιώς  καθώς και  από   το Δημάρχο Περιστερίου κ. Αν.Παχατουρίδη, με αγιασμό του  χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες και φωρογραφίες μπορείτε να βρείτε και από το επίσημο Δελτίο Τύπου του Σωματείου που βρίσκεται στην Ενημέρωση.

Μοιραστείτε το!
Share it with Delicius Share it with Mixx Share it with StumbleUpon Share it with Digg Share it with facebook

Αφήστε το σχόλιό σας

* Πλήρες Όνομα, Email, Σχόλιο είναι υποχρεωτικά