Συμβουλές Διατροφής

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη γλουτένη

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη γλουτένη

Η γλουτένη είναι η κύρια πρωτεΐνη τον γνωστότερων δημητριακών και αποτελείται από την γλιαδίνη και τη γλουτενίνη. Αποτελούν το 80% της πρωτεΐνης του σιταριού και σημαντικά ποσοστά στο κριθάρι και στην σίκαλη. Επίσης αποτελεί ένα πρόσθετο στις τροφές που παρασκευάζονται βιομηχανικά. Η γλουτένη κάνει τα άλευρα από τους καρπούς που την περιέχουν να είναι ελαστικά [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Συνταγή για Χριστόψωμο

HP6G0048

Υλικά 10.000 γρ. αλεύρι 55%300 γρ. ζάχαρη200 γρ. αλάτι600 γρ. ξινό ζυμάρι400 γρ. μαργαρίνη μαλακή80 γρ. γλυκάνισο20 γρ. μαχλέπι10 γρ. μαστίχα Εκτέλεση Α’   Κόβουμε τα ζυμάρια σε βάρος 700 γρ. Κόβουμε επίσης ζυμάρια σε βάρος 40 γρ. έκαστοκαι πλάθουμε σε μπαλάκια (για το σχηματισμό σταυρού). Πλάθουμε μπαστούνια και σχηματοποιούμε κουλούρες. Τοποθετούμε μέσα στην κουλούρα τα [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Η ιστορία του καφέ

Roastedcoffeebeans

Όλα όσα τρώμε ή πίνουμε που μας δίνουν ενέργεια έχουν μπει στο επίκεντρο των συζητήσεων μας και δεν σταματάμε να διαβάζουμε και ψάχνουμε για το αν είναι καλά ή κακά και για το πόσο συχνά ή αραιά πρέπει να τα καταναλώνουμε ειδικά με τους σημερινούς τρόπους ζωής και τις απαιτήσεις σε αποθέματα ενέργειας καφές λοιπόν [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Το ελαιόλαδο στη βάση της μεσογειακής διατροφής

IMGP1621

Το ελαιόλαδο δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής. Λόγω του γεγονότος ότι είναι πλούσιο σε λίπος παρεξηγείται εύκολα και περιορίζεται αυτομάτως στις δίαιτες. Το ελαιόλαδο όμως είναι ένα θρεπτικότατο τρόφιμο, το οποίο στις σωστές αναλογίες, πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνεται στο καθημερινό διαιτολόγιο του ανθρώπου. Ξεκινώντας με την περιεκτικότητά του [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Πώς να κρίνετε την ποιότητα του ελαιολάδου

olives (1)

«Απού’ χει στάρι και κρασί και λάδι στο πιθάρι, έχει του κόσμου τα καλά και του Θεού τη χάρη», «Απού’χει γιο έχει κρασί κι απού’χει κόρη λάδι» (Η κόρη θέλει έξοδα για την αποκατάσταση της ενώ ο γιος μόνο το κρασί του γάμου). Στις παραπάνω μαντινάδες φαίνεται η αξία που έδιναν οι Κρητικοί στην παραγωγή [...]

0 Αφήστε τα σχόλιά σας »

Η ιστορία του ψωμιού

millet-gleaners

Η ιστορία του ψωμιού είναι τόσο μεγάλη, όσο και η παρουσία σχεδόν του ανθρώπου στη γη. Στην αρχαία Αίγυπτο με την ανατολή του πολιτισμού άρχισε να παρασκευάζεται και το ψωμί. Από την αρχή της ζωής στον Πλανήτη μας, οι άνθρωποι έτρωγαν ωμούς τους δημητριακούς καρπούς, αργότερα έμαθαν να τους καβουρδίζουν. Το πρώτο αλεύρι δεν είχε [...]

1 Αφήστε τα σχόλιά σας »
Σελίδα 3 από 41234